logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Na místě bývalé chemičky vzniká v Hrušově průmyslová zóna

Průmyslová zóna v Hrušově,  zdroj GLP
Průmyslová zóna v Hrušově, zdroj GLP

Společnost GLP, která je světovým developerem a provozovatelem logistických nemovitostí, buduje na místě bývalé chemičky v Ostravě-Hrušově průmyslovou zónu Ostrava Hrušov Business Park.

Reklama

Hrušovská zóna je prvním projektem GLP v Česku

Investice do stavebních nákladů projektu bude činit okolo 40 milionů eur. Průmyslová zóna v Hrušově nabídne 94.000 metrů čtverečních zastřešených prostor. Areál se nachází nedaleko centra Ostravy a má dobrou dopravní dostupnost díky blízkému napojení na dálnici D1 i na železnici.
Skladištní haly budou postaveny na míru specifickým požadavkům společností, které se stanou nájemci jednotlivých částí areálu.

Technická data

Jednotlivé části areálu budou navrženy takovým způsobem, aby byl maximalizován prostor pro skladování či montáž o výšce až 17,4 metrů. Součástí parku budou také stropní systém protipožárních sprinklerů, střešní okna v nakládací zóně umožňující více denního světla, chytrý měřicí systém, 108 elektrických průmyslových vrat (jedny pro plochu 850 m²), 12 elektrických příjezdových vrat (jedny pro plochu 5 000 m²) nebo rozsáhlé parkovací prostory.

Dekontaminace před zahájením výstavby

Společnost GLP má mnohaleté zkušenosti s výstavbou v rámci brownfieldů na globální i lokální úrovni. Před zahájením výstavby projektu v Ostravě provede GLP rozsáhlé revitalizační a dekontaminační práce. Dříve tam působily chemické závody, které do roku 1996 vyráběly a zpracovávaly kyselinu dusičnou, sírovou, chlorovodíkovou, mravenčí, síran sodný, chlorid barnatý a další chemikálie. Firma na konci května zahájila sanaci areálu, když odstřelila dva stometrové komíny, které byly léta jeho dominantou.

Jan Palek, Country Manager GLP pro Českou republiku a Slovensko, uvedl: „Vždy nám dělá velkou radost, když můžeme při budování nových logistických a výrobních center obnovit do té doby nevyužitelné pozemky. Vytvoříme z nich bezpečné prostory, z nichž budou mít prospěch naši stávající zákazníci, potenciální noví klienti i obyvatelé Ostravy. Projekt odráží naše rostoucí ambice v České republice, které jdou ruku v ruce s naším programem dalšího rozvoje ve střední a východní Evropě."

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.