logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Nezapomněli jste si sjednat pojištění stavby?

Při stavbě domu je běžné soustředit se na kvalitu provedené práce, plnění termínů, výběr nejvhodnějších materiálů, ale nemělo by se zapomínat ani na pojištění stavby domu. Opravdu má pojištění nezkolaudované nemovitosti smysl? Na jakou částku však pojištění uzavřít?

Reklama

Proč pojistit stavbu?

Pojištění stavby nemovitosti musí oproti klasické majetkové pojistce pokrýt širší spektrum pojistných událostí. Na pozemku se v průběhu výstavby nachází různý volně položený materiál a stavební stroje. A ani těm se nevyhýbají vichřice, požáry, nebo povodně. Pro zloděje může být zajímavý i samotný stavební materiál.

Kdy zřídit pojištění stavby domu?

Při výstavbě se hodnota nemovitosti neustále mění. Aby se nemuselo opakovaně chodit do pojišťovny a často upravovat pojistnou částku, je vhodné nastavit pojištění rozestavěného rodinného domu na budoucí hodnotu domu.

Pojištění hrubé stavby je možné vyřídit prakticky ihned po zahájení výstavby. Na vyřízení pojištění stačí dodat číslo stavební parcely místo běžného čísla popisného nebo evidenčního.

Pojištění domu ve výstavě bývá až o desítky procent levnější než běžné pojištění zkolaudované nemovitosti. Některé pojišťovny dále zvýhodňují své klienty, kteří u pojišťovny měli sjednáno pojištění rozestavěného RD a dávají slevu na pojištění po kolaudaci např. na dobu jednoho roku.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.