logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Nová verze programu ENERGETIKA dle nové vyhlášky

Program ENERGETIKA verze 6.0.0. společnosti DEKSOFT již umožňuje provádět výpočty dle nové vyhlášky 264/2020 Sb.. V návaznosti na ní jsou naplánovaná školení a semináře formou webináře.

Program ENERGETIKA slouží pro výpočet energetické náročnosti a vytvoření PENB dle vyhlášky 264/2020 Sb.(účinná od 1.9.2020), lze v něm připravit i výstupy potřebné pro energetické hodnocení k dotačnímu programu Nová zelená úsporám (modul NZÚ). Využívat ho je možné i pro tvorbu energetických certifikátů - obdoba PENB na Slovensku (modul ECB) a projektových hodnocení podle slovenské legislativy. V programu jsou zapracovány změny, které nová vyhláška a norma pro výpočet potřeby tepla a chladu EN ISO 52016-1 přinesla.

Program ENERGETIKA spolu s programem VARIANTY je i vhodným nástrojem pro zpracování energetických posudků, auditů, studií a především navrhovaných opatření pro účely PENB, certifikátů. Stále však platí, že je zachována kontinuita a v případě potřeby jsou stále dostupné výpočty i podle staré vyhlášky o ENB č. 78/2013 Sb., tak o EHB č. 324/2016 Z.z. (SR). Výhodou programů DEKSOFT je jejich neměnná cena při zapracovávání změn – držitelé licence programu ENERGETIKA mají novou verzi zcela zdarma.

Pro zájemce jsou ZDE vypsány termíny školení a seminářů. V letošním roce bohužel z epidemiologických důvodů pouze ve formátu webináře. Školení budou koncipována tak, aby přinesly důležité informace jak začátečníkům, tak těm, kteří s programem již pracují. V seminářích se přednášející navíc dotknou i změn v dalších programech DEKSOFT a také vývoji BIM řešení DEK.


DEKPROJEKT s.r.o.
logo DEKPROJEKT s.r.o.

Provádíme specializované projekty stavebních konstrukcí, expertní a znalecké posudky staveb, návrhy konstrukcí z pohledu stavební fyziky, energetické výpočty, akreditovaná měření a diagnostiku staveb, certifikaci staveb BREEAM a LEED, rozpočty.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.