logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Získejte dotaci na tepelné čerpadlo. Můžete získat až 100 tisíc


Zdroj: {Studio Harmony} / Shutterstock.com

Dotační program Nová zelená úsporám umožňuje i letos podpořit úspory energie a využít v rámci bydlení energii z obnovitelných zdrojů. Přejete si i vy získat státní dotaci na tepelné čerpadlo? Podívejte se, jaké musíte dodržet podmínky.

Reklama

S dotací zaplatíte méně než polovinu pořizovací ceny

Program Nová zelená úsporám byl zahájen v roce 2015, a bude běžet až do konce příštího roku. Po celé toto období máte možnost využít dotaci na pořízení tepelného čerpadla. Jaký je cíl? Stále více se klade důraz na využívání obnovitelných zdrojů energie a také si stát klade za cíl umožnit domácnostem, aby za energie šetřily. Štědrý program umožňující získat dotace na tepelné čerpadlo vám pokryje jeho pořizovací cenu dokonce z více než poloviny.

Co je potřeba splnit, abyste dosáhli na dotaci?

Dotační program je zde pro fyzické i právnické osoby. O její udělení smí požádat výhradně vlastník nebo spoluvlastník nemovitosti na území České republiky. Abyste na dotaci jako fyzická osoba nebo firma dosáhli, musíte danou nemovitost vlastnit či spoluvlastnit během celé doby potřebné pro vyřízení žádosti o poskytnutí dotace.

Dotace pro nové i stávající objekty

Máte v plánu snížit energetickou náročnost vaší stavby? V tom případě si můžete vybrat státní dotaci na jeden ze tří základních druhů tepelných čerpadel, tedy na čerpadlo voda – voda, země – voda i vzduch – voda. Státní dotaci je možno využít pro výstavbu nového domu, ale i pro snížení energetické náročnosti již stojící budovy.

Podle typu čerpadla bývá poskytována dotace až do výše 80 tisíc korun. Pokud se ale rozhodnete pro variantu tepelného čerpadla plus zateplení budovy, dotace se může vyšplhat až na 100 tisíc korun. Navíc je možné o příspěvek žádat online, a to před zahájením, v průběhu, nebo i po dokončení prací.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.