logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Vysokotlaká čerpací stanice pro čerpání ropy ze zásobníků do ropovodu

AQ PUMPY, s.r.o. realizovala zakázkovou výrobu a dodávku nových technologických kontejnerů pro nepřetržité vysokotlaké čerpání surové ropy ze zásobníků ropovodem k dalšímu zpracování.

POPIS

Vysokotlaká čerpací stanice je umístěna v izolovaném lodním kontejneru, který je vzhledem k povaze čerpaného média žáru odolný. Z důvodu čerpání ropy o vysoké teplotě bylo nutné kontejner hermeticky rozdělit na dvě části a zajistit aktivní i pasivní odvětrávání, aby nemohla vznikat výbušná atmosféra.

Ve strojní části je umístěn vysokotlaký čerpací agregát. Celá strojní část je v ATEX provedení určeném do nevýbušného prostředí, umožňující čerpat surovou ropu. Ve druhé části kontejneru je především umístěn řídící systém, který monitoruje provozní stavy mobilní čerpací stanice a zejména umožňuje různé možnosti řízení chodu čerpadla. Systém je naprogramovaný tak, aby udržoval požadovaný tlak ve výstupním potrubí, případně udržoval požadované množství ropy v zásobnících a přizpůsoboval se měnícím se podmínkám těžby ropy. Vzhledem k trvalému - celoročnímu provozu bylo nutné myslet i na vytápění a klimatizaci vysokotlakého zařízení. 

Vysokotlaké plunžrové čerpadlo AQL 50 je ve speciálním nevýbušném provedení a je uzpůsobeno k čerpání ropy o teplotě až 90°C. Vysokotlaká čerpací stanice je dále vybavena nízkotlakými podávacími čerpadly DP PUMPS (nerezové vertikální vícestupňové odstředivé čerpadla) a filtračním systémem, který musí zadržet veškeré nečistoty nadměrné velikosti.

PARAMETRY

Tlak:120 bar
Průtok:34-140 l/min
Čerpané medium: ropa
Max. teplota média:90°C

Máte-li zájem o podobnou zakázku, neváhejte prosím kontaktovat AQ PUMPY!


AQ PUMPY, s.r.o.
logo AQ PUMPY, s.r.o.

Výroba, vývoj a servis vysokotlakých čerpadel, čerpacích zařízení a speciálních agregací na zakázku jako jsou vysokotlaké zařízení pro tlakové zkoušky, vysokotlaké čistící stroje pro sanace betonu a odstraňování barev, rzi a odolných usazenin. Společnost ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.