logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Rekonstrukce římsy Kláštera křižovníků v centru Prahy

Tým STARWORK zrekonstruoval korunní římsu v hlavní lodi kostela Kláštera křižovníků s červenou hvězdou na Starém Městě v Praze.

Tým STARWORK zrekonstruoval korunní římsu v hlavní lodi kostela Kláštera křižovníků s červenou hvězdou na Starém Městě v Praze. Rekonstrukce římsy proběhla v rámci celkové rekonstrukce interiéru a osvětlení kostela ve spolupráci s restaurátory.

Klášter rytířského řádu křižovníků s červenou hvězdou při kostele svatého Františka z Assisi stojí v samotném srdci Prahy hned u Karlova mostu. Jeho stavba byla zahájena již v roce 1252. Ve spolupráci s restaurátory provedl tým rekonstrukci korunní římsy interiéru kostela svatého Františka z Assisi přímo pod dominantní měděnou kopulí, kterou můžete vidět právě z Karlova mostu.

V rámci rekonstrukce tým demontoval staré rozvody elektřiny, osvětlení kostelní výzdoby a instaloval nové rozvody elektřiny a osvětlení interiérů. Dále tým kompletně zrekonstruoval celou korunní římsu z opuky v hlavní lodi kostela. Římsa byla omítnuta čistě vápennými omítkami. Provedena byla také povrchová úprava hlazenou mramorovou omítkou. Všechny práce tým provedl z lana.

STARWORK byli k rekonstrukci přizváni na základě dalších referencí rekonstrukcí historických budov a památek, střech a staveb chráněných UNESCO. Jednou z nich byla například rekonstrukce střechy kovárny Strahovského kláštera nebo rekonstrukce historické střechy v Třebíči chráněné UNESCO. Tým provedl v minulosti také rekonstrukci kostela sv. Petra a Pavla v Trnavě nebo rekonstrukci kostela sv. Petra a Pavla v Horním Újezdě. Více referencí STARWORK si prohlédněte ZDE.


STARWORK z lana cokoliv s.r.o.
logo STARWORK z lana cokoliv s.r.o.

STARWORK je tým profesionálů, který se specializuje na výškové práce a stavební práce ve výškách z lana, lešení a v těžko dostupných terénech. Jsme experti na Fasády, Střechy, Montáže a Sanace.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.