logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Teplárny Brno budou dodávat elektřinu dopravnímu podniku v Brně

Tramvaje i trolejbusy ve městě bude v letech 2020–2021 pohánět elektřina dodávaná společností Teplárny Brno. Vyhrála totiž výběrové řízení Dopravního podníku města Brna. Obě strany již spolupráci stvrdily podpisem smlouvy.

Reklama

Ze všech městských společností odebírá Dopravní podnik města Brna nejvíce elektrické energie. Využívá ji nejen pro provoz sítě tramvajových i trolejbusových linek. Těch je dohromady více než 20 a obsluhuje je přes 460 vozů. Předpokládaná spotřeba elektřiny za roky 2020 a 2021 přesahuje 140 tisíc MWh. „Porovnáno s druhou nejlepší nabídkou ušetří v následujících dvou letech dopravní podnik využitím dodávky od Tepláren Brno na nákupu elektrické energie celkem 11,4 milionu korun,“ uvedl předseda představenstva brněnských Tepláren a náměstek primátorky Robert Kerndl.

Zakázka v hodnotě přibližně 220 milionů korun je rozdělena do dvou částí. Ta větší představuje dodávku elektřiny ve výši 141 720 MWh. Sloužit bude pro odběrná místa vysokého napětí. Odběrná místa nízkého napětí pak z Tepláren využijí elektrickou energii o objemu 1 093 MWh. „Protože současné právní podmínky neumožňují v takovýchto případech přímé oslovení mezi firmami stejného akcionáře, není tento kontrakt výsledkem spolupráce v rámci koncernu městských firem,“ upřesnil Robert Kerndl.

Nejedná se o první spolupráci mezi Teplárnami a Dopravním podnikem města Brna. Elektrickou energii dodávala tato společnost DPMB už mezi lety 2013–2015. „Jsme rádi, že nejlepší nabídku na dodávku elektrické energie podaly právě Teplárny Brno a že tím navážeme na naši předchozí spolupráci. Kromě elektrické energie je DPMB také výrazným odběratelem tepla od této společnosti,“ řekl generální ředitel DPMB, a.s. Miloš Havránek. „Věřím, že Teplárny a DPMB budou pokračovat ve spolupráci, která už v minulosti dobře fungovala, a že přínos této spolupráce pocítí i cestující městskou hromadnou dopravou,“ konstatovala primátorka města Markéta Vaňková.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.