logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Vinohradnický dům: Rodinná setkání na pevných základech

Dřevostavba s obkladem z kamene, cedru a titanzinku. Starý vinohradnický dům v Nitře, z jehož původní podoby zbyl jen suterén. Jeho majitelé s ním měli spojeny krásné vzpomínky z dětství. Proto se rozhodli, že prázdný dům neprodají, ale vdechnou mu nový smysl. Nový objekt není určen pro každodenní rodinný život, ale jako dům rekreační, místo setkávání více generací.

Reklama

Přírodní materiály byly podmínkou

Investor je fanouškem přírodních a ekologických materiálů. Navíc si přál dlouhodobě trvanlivé materiály, které v budoucnu nevyžadují další náklady na údržbu. Zvítězil kámen, dřevo a titanzinek. Výsledný dojem je unikátní.

Přírodní titanzinek RHEINZINK je použit na střechu, sokly, atiky a oplechování. Kamenný obklad fasády je z masivního kamene z lomu, který musel být upravován osekáváním. Šindel je vyroben z kanadského cedru, dřevem je obložený i interiér.

Pro zajímavost

Autorem klempířských prací na objektu je Štefan Mitaš, MKL KLAMPIARSTVO. Prvotřídně zpracovaný objekt se umístil v kalendáři ARCHITECTURE WITH RHEINZINK 2019 mezi nejlepšími objekty z celého světa. Pan Mitaš tím symbolicky dosáhl na samotný vrchol klempířské práce.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.