logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Tarify, které cenu odvíjí od aktuální (denní) velkoobchodní ceny

Tarify, které cenu odvíjí od aktuální (denní) velkoobchodní ceny jsou ideální pro provozovatele malých FVE, kde na stejném principu nabízíme i výkup přebytků elektřiny.

Reklama

Ing. Jan Schindler, analytik Kalkulátoru cen energií TZB-info komentoval pro Lidové noviny tarify, které cenu odvíjí od aktuální (denní) velkoobchodní ceny.

Roman Šitner, LN: "Co si myslíte o tarifech jako je od Bohemia Energy A++, které cenu odvíjí od aktuální (denní) velkoobchodní ceně? Myslíte, že to má na trhu smysl? Myslíte, že to může pro zákazníky vycházet výhodně?"

Ing. Jan Schindler, analytik Kalkulátoru TZB-info:

"Produkt Energie A++ má své místo i na trhu s elektřinou a plynem pro domácnosti i pro podnikatele, kteří si mohou dohodnout výši plateb za nákup obchodníkovi.
Výhodnost tohoto produktu vidím ve výrazně nižších cenách než jsou ceny dominantních dodavatelů v dlouhodobém srovnání. V době, kdy ceny klesají a i v době růstu cen, jsou ceny Energie A++ zprůměrované za určité období výhodnější než jsou ceny dominantních dodavatelů. Výhodnost ale zásadně záleží na nastavení poplatku za nákup a na ceně stálého platu obchodníkem. Bohemia Energy na stránkách produktu dokazuje , že za uplynulých pět let byla cena Energie A++ až na malou výjimku vždy výhodnější než místně dominantního dodavatele.
Nevýhodou pro zákazníka je nemožnost srovnání s ostatními nabídkami na trhu, protože ty ukazují ceny směrem do budoucnosti, kdežto u Energie A++ lze určit pouze cenu za určité období v minulosti. Zákazník nemá garanci pevné ceny. Produkt není určen pro všechny zákazníky.

Své místo má produkt i do budoucnosti- zejména u elektřiny v kombinaci s chytrým elektroměry, kdy bude díky tomuto produktu možno plánovat spotřebu na dobu, kdy je elektřina levnější.
Výhodu Energie A++ vidím rovněž v tom, že zákazník může kdykoliv ukončit smlouvu a že může po dobu prvních 12 může využívat velmi výhodný produkt Star ++.
Určitě na trhu lze najít v každém okamžiku výhodnější nabídky než je Energie A++, ale dá to práci a ne vždy se podaří nakoupit energii optimálně. U Energie A++ se ceny upravují podle spotových cen, pro odběratele je to bez starostí."

Libor Holub, obchodní ředitel Bohemia Energy, k tomu dodává: "Energie A++ je ideální pro provozovatele malých FVE, kde na stejném principu nabízíme i výkup přebytků elektřiny. U těchto instalací jsou již instalována chytrá měřidla a zákazníci tak mohou těžit všechny výhody již dnes."

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.