logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

25 světelných let! Společnost Modus slaví čtvrt století

Společnost Modus, která ve svém moderním závodě v České Lípě každý týden vyrobí a pošle do celého světa na dvacet pět tisíc kusů svítidel,založilo šest společníků v roce 1994.

Reklama

Firmu, která se specializuje na veřejné osvětlení a průmyslová a kancelářská svítidla, založila šestice mužů – Jiří Kavka, Jiří Vejmelka, Zdeněk Šimon, Milan Bedřich, Lubomír Kalina a Milan Dolejší. Dnes po nich firmu pomalu přebírají jejich synové a dcery.

„Začínali jsme jako drobný výrobce, který především ohýbal a lakoval plechy. Před sedmi lety jsme začali s výrobou světelných zdrojů a nyní už vyvíjíme i vlastní elektroniku do svítidel, takže se dostáváme do fáze, kdy bude skutečně celé svítidlo vyrobeno námi,“ popisuje cestu Modusu do pozice významného evropského výrobce osvětlovací techniky Jan Kavka, obchodní manažer.

Hlavními zákazníky firmy jsou velkoobchody s osvětlovací technikou, ale také projektanti a architekti, kterým Modus zajišťuje například výpočty osvětlení nebo doporučuje vhodná světelná řešení pro konkrétní realizace. Přestože bojují s levným dovozem svítidel z Asie, spousta zahraničních firem českou výrobu stále upřednostňuje.

„I když jsme dražší, třeba Skandinávci nám dávají přednost. Vědí, že je vše kompletně vyrobené v Evropě, kvalitní, a že navíc můžeme svítidlo přizpůsobit jejich požadavkům. Dříve se svítidla prodávala především z velkoobchodů, dnes ale stále častěji děláme projekt dle konkrétního požadavku zákazníka či investora,“ dodává Kavka.

Modus, současná výroba osvětlení, foto Modus
Modus, současná výroba osvětlení, foto Modus
Kancelářský dům Norsko, osvětlení, foto Modus
Kancelářský dům Norsko, osvětlení, foto Modus

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.