logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Schneider Electric dodá pro Renault v Česku stovku dobíjecích stanic pro nové elektromobily

V plánu je dodávka stovky nabíjecích stanic z řady EVlink pro nové elektromobily, které přední evropský výrobce momentálně uvádí na trh v České republice.

EVlink pro domácnosti
EVlink pro domácnosti

Audity určí nejvhodnější typ stanice s ohledem na potřeby majitelů vozů

Řešení Schneider Electric zahrnuje nejen dodávku nabíjecích stanic, ale také spolupráci na komplexních elekroinstalačních službách. „Ty začínají předběžným auditem s cílem vybrat uživatelsky nejvhodnější typ stanice s ohledem na potřeby majitelů elektrovozů. Dalším krokem je zajištění samotné instalace včetně inteligentních prvků, které mohou řídit výkon zařízení v reakci na aktuální odběr energie v budově. To vše bez nutnosti navyšovat kapacitu hlavního jističe nebo omezujícího a nekomfortního nabíjení podle časových hodin,” přibližuje Leoš Kabát ze Schneider Electric, odborník na elektromobilitu.

Nabíjecí stanice mají ochranu před neoprávněným použitím

Nabíjecí stanice Schneider Electric disponují také funkcí řízeného a chráněného přístupu k vlastnímu systému. „Každé zařízení umožňuje uzamknutí nabíjecího kabelu. Tím je znemožněno nabíjení či přerušení nabíjení ze strany neoprávněných uživatelů. Identifikace uživatele může být pomocí klíčku nebo RFID karty. V případě použití RFID karty je stanice schopna identifikovat konkrétního uživatele – správce získává informace o datumu a čase, kdy k nabíjení došlo a také o množství odebrané energie,” popisuje odborník na elektromobilitu Leoš Kabát.

Jistota správného dobití s ohledem na plánovaný dojezd elektromobilu

Schneider Electric patří mezi první společnosti na světě, které splnily požadavek automobilky Renault na shodu s certifikátem ZE Ready. „Z pohledu uživatele tato certifikace zajistí, že jeho elektromobil bude vždy nabit na optimální výkon a dle požadovaného dojezdu. Vedle toho bude dobíjecí stanice řízena s ohledem na aktuální odběr energie domu, nabíjení bude bezpečné, a to jak z pohledu vnitřní instalace stanice, tak i z hlediska uživatele či samotného elektromobilu,” Leoš Kabát.


Schneider Electric CZ, s. r. o.
logo Schneider Electric CZ, s. r. o.

Společnost Schneider Electric je světovým expertem v ovládání energie. Svým zákazníkům a partnerům v oblastech průmyslu, energetiky, infrastruktury, IT a stavebnictví poskytuje řešení a služby pro bezpečné, spolehlivé a efektivní využívání elektrické energie.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.