logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Mezinárodní koncern Lindab: čisté tržby v roce 2017 vzrostly na 826,6 mil. EUR

Švédský mezinárodní koncern Lindab International AB, který působí ve 32 zemích včetně České republiky, zveřejnil své ekonomické výsledky za uplynulý rok.

Reklama

Areál Lindabu v Praze – Ruzyni
Areál Lindabu v Praze – Ruzyni

Přední světový výrobce a prodejce vzduchotechniky a dalších stavebních komponent z tenkostěnné oceli, lehkých střešních krytin, fasádních a okapových systémů především díky úspěchům své největší divize Products & Solutions zaznamenal celkový nárůst čistých tržeb v meziročním srovnání o 5 % na zhruba 826,6 mil. EUR (8,242 mld. SEK). Provozní zisk před úroky a zdaněním (EBIT) dosáhl vloni zhruba 49,3 mil. EUR (492 mil. SEK).

Na celkové vlně růstu jede také Lindab v České republice, který vloni investoval do automatizace výrobních procesů ve svém výrobním areálu v Praze-Ruzyni 1,47 mil. EUR (téměř 40 mil. Kč). Zatímco dřívější investice (přes 20 mil. Kč v roce 2015) byly realizovány za podpory švédské mateřské firmy, ty loňské již zajišťoval český Lindab s. r. o samostatně a využil při tom řady domácích subdodavatelů. V rámci automatizace a robotizace výroby má Lindab s. r. o. v plánu investovat např. do dalších tří robotických výrobních linek. Celkové investiční náklady českého Lindabu do projektu automatizace v období let 2015–2020 dosáhnou k 100 mil. Kč.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.