logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

„Osiřelé“ pozemky v pražské Troji jsou na prodej

Pozemky o velikosti 5800 m2 jsou určené k výstavbě rodinných nebo menších bytových domů, nebo také třeba jako vinice. Výběrové řízení na koupi parcel vyhlásila společnost Naxos.

Reklama

Velká změna čeká rozsáhlé opuštěné stavební pozemky na jižních svazích v Praze – Troji. Ty jsou vzdálené jen asi šest minut jízdy autem od Trojského zámku. Pozemky tvořené dvěma stavebními parcelami mají 5800 m2 a jsou tedy velké skoro jako fotbalové hřiště. A zatím leží ladem, ztracené v křovinách hned vedle vinic a atraktivních vil. Spolu se zchátralou budovou někdejší socialistické rekreační ubytovny obklopenou křovinami tak působí jako oplocená poušť uprostřed lukrativní městské části. Jejich majitel se před léty dostal do insolvence a jeho někdejší majetek je teď na prodej.

Výběrové řízení na koupi parcel vyhlásila v těchto dnech renomovaná společnost Naxos, která se zaměřuje na větší komerční nemovitosti. Doporučená kupní cena první z nich je 17 500 000 korun, druhá je za 21 500 000 Kč. První kolo výběrového řízení se uzavírá 5. dubna. Podle zástupců Naxosu se už objevili první zájemci.

Byty, vila nebo vinice?

„Jde o luxusní rezidenční oblast, prestižní lokalitu, kde je minimální nabídka, a naopak značná poptávka po nemovitostech. Troja je atraktivní mimo jiné díky tomu, že je to klidné místo se spoustou zeleně a pozemky orientovanými na jih,“ říká obchodní ředitel Naxosu Libor Nevšímal.
“Zájemci mohou koupit buď oba pozemky o celkové rozloze přes 5 800 metrů jako celek, anebo se o ně mohou ve výběrovém řízení ucházet jednotlivě,“ dodává.

Rekonstrukce budovy nepřipadá podle Libora Nevšímala v úvahu a počítá se tu s rezidenční výstavbou. „Pozemky jsou určené k výstavbě rodinných nebo menších bytových domů. Mohly by tu být ale také třeba vinice. Prestižní lokalita v Troji je pak ideální pro mohovitého podnikatele, který by si tu chtěl postavit luxusní dům s pěknou zahradou,“ uzavírá Nevšímal.


zdroj: Naxos
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.