logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Slavnostní přestřižení pásky projektu SKY Barrandov Evou Jiřičnou

Ojedinělý designérský počin, pyšně se tyčící nad Barrandovským mostem, který navrhovala ikona českého designu, proslulá architekta Eva Jiřičná, už brzy přivítá své obyvatele.

Reklama



Od 14. května loňského roku, kdy byl položen základní kámen tohoto pozoruhodného stavitelského počinu, se událo mnohé. Dnes na stejném místě stojí opravdové designérské dílo hodné obdivu, elegantní fasádou počínaje přes ohýbané skleněné tabule lemující kruhovité lodžie až po samotné interiéry chlubící se nejkvalitnějšími standardy, které současný trh nabízí.

Úsporný, inteligentní a plný moderních technologií

Bytový projekt je navržen jako mimořádně úsporný a může se tak pyšnit energetickým štítkem ve třídě A. Všech 108 bytových jednotek v budovách rezidence SKY Barrandov je již v základu vybaveno špičkovými rekuperačními jednotkami značky Paul, které zajišťují efektivní výměnu vzduchu v bytě bez nutnosti otevírat okna. Izolační trojskla oken tak v kombinaci s dalšími použitými materiály a dispozičním řešením budovy zabraňují tepelným ztrátám, ke kterým dochází právě při větrání.

K rekuperační jednotce si klienti rezidence často dokoupili inteligentní řídicí systém HAIDY, díky němuž mohou na monitoru své chytré televize, telefonu nebo tabletu ovládat nejen rekuperační jednotku, ale i další prvky svého bytu, jako např. osvětlení a světelné scény, topení a podlahové vytápění, předokenní žaluzie, větrání a zabezpečení bytu. Na instalaci ovládání jsou všechny byty připraveny již v rámci kolaudace. V praxi to znamená, že inteligentní systém může být instalován spolu se všemi zařízeními bez stavebních zásahů okamžitě, jakmile se obyvatelé bytu rozhodnou, co vše chtějí ovládat inteligentním systémem. Kromě výše zmíněného je rezidence SKY Barrandov také připravena na instalaci kamerového systému a připojení na pult centralizované ochrany.

Dodávku rekuperací PAUL, které jsou nejúčinnější na trhu, a inteligentního systému včetně hardware zajišťuje společnost Haidy a.s., která se inteligencí pro domácnosti zabývá již od roku 2006 a má velké množství zkušeností jak zajistit obyvatelům maximální komfort.

Nyní se již staví druhá etapa a její dokončení je plánováno na čtvrté čtvrtletí roku 2017. V ní si zájemci o bydlení na pražském Barrandově budou moci vybírat ze 49 bytů.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.