logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Ceny CNG jsou nejnižší za poslední 3 roky

V současné době stoupají ceny kapalných pohonných hmot. Cena CNG zůstává na stávající velmi nízké úrovni, dokonce je na svém minimu z roku 2013.

Reklama

Ceny CNG jsou nejnižší za poslední 3 roky

Aktuální roční průměrná cena kg CNG je jen 25,53 Kč. Při přepočtu na metr krychlový CNG, který energetickým obsahem odpovídá litru benzinu, se dostaneme na cenu 18,23 Kč.

RWE ale od ledna prodává CNG za ceny pod tímto průměrem, aktuálně mohou motoristé na plničkách RWE natankovat metr krychlový CNG jen za průměrných 17,79 Kč. V Hradci Králové pak dokonce jen za 17 Kč. Pokud si následně srovnáte 17 Kč za metr krychlový CNG s cenou za litr benzinu ve výši 29 Kč, ušetříte na jednom litru 12 Kč.

Na letošní rekordně nízkou cenu CNG reagují motoristé i firmy nákupem CNG vozidel a jejich počet tak markantně narůstá. S tím souvisí i nárůst prodejů CNG a RWE v lokalitách, kde je zájem motoristů hodně vysoký, posiluje své stanice. Do konce roku tak dojde k posílení CNG stanice v ulici Sportovní v Karlových Varech a stanice v České Lípě v ulici Konopeova.

Kromě posilování stávajících CNG stanic, se RWE letos pustilo do značného nárůstu počtu svých stanic. Cílem je zvýšit dostupnost CNG. Do konce roku by jich celkem mělo být v provozu 27. Přibude tak stanice v Ostravě – Pustkovci, Mělníku, Pardubicích, Vrchlabí, Vsetíně, Liberci, Havlíčkově Brodu, Třeboni a Klatovech.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.