logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Alcaplast boduje v zahraničí. Přes 70 % produkce tvořil loni export

Břeclavská společnost se podílela na realizaci více než 50 zahraničních staveb, např. olympijského plaveckého stadionu v Dubaji či sportovního stadionu Spartak v Moskvě.

Přes 70 % produkce společnosti Alcaplast, největšího výrobce sanitární techniky ve střední a východní Evropě, bylo v loňském roce exportováno do zahraničí. V roce 2015 zaznamenala nejen díky zahraničním zakázkám meziroční růst obratu o 11 %.

Společnost Alcaplast během uplynulého roku vybavila sanitární technikou například stavby v Německu, Irsku, Norsku, Rusku či Spojených arabských emirátech. Kromě velkých rezidenčních staveb a administrativních budov poskytla vybavení také sportovním stadionům, wellness centrům či aquaparkům.

Úspěchy v zahraničí zaznamenává v současnosti společnost také na různých veletrzích a soutěžích. „Pravidelně se účastníme veletrhu The Big 5 v Dubaji, kde jsme v roce 2014 získali prestižní ocenění Gaia Awards za systém splachování Ecology, který využívá na rozdíl od standardních systémů jen 2 až 4 litry vody pro oplach WC mís,“ popsala výkonná ředitelka společnosti Alcaplast Radka Prokopová.

V témže roce se společnosti podařilo také uspět s kolekcí tlačítek FLAT v prestižní německé soutěži produktového designu Red Dot Award, která bývá označována za designerského Oscara. Nová designová tlačítka společnost uvedla i v loňském roce, stejně tak i WC sedátka či systém venkovního odvodnění.

Aquapark Poprad vybavila společnost Alcaplast nerezovými žlaby k bazénům i sprchám
Aquapark Poprad vybavila společnost Alcaplast nerezovými žlaby k bazénům i sprchám

Alcadrain s.r.o.
logo Alcadrain s.r.o.

Společnost ALCA je největší český výrobce sanitární techniky. Vyrábí podlahové žlaby a vpusti, předstěnové instalační WC systémy, montážní rámy, WC plastové nádržky, WC tlačítka, napouštěcí a vypouštěcí ventily, sifony a další koupelnové příslušenství.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.