Kachlové sporáky je možné uplatnit i v současné kuchyni
Kachlový sporák, často chybně nazývaný laickou veřejností pecí, je dokonalé „univerzální“ topidlo, schopné poskytnout neocenitelné služby v kuchyni rekreačního, ale i moderního domu. Kachlové sporáky se opět dostávají do popředí zájmu stavebníků.
V základním konstrukčním pojetí rozeznáváme sporák stolový a sporák s kobkou. U stolového sporáku je trouba vedle topeniště pod plotnou. Plotna sporáku tak vytváří rovnou plochu nad celým tělesem sporáku, a je tak i méně náročný na prostor. Sporák s kobkou nám dává možnost zabudovat jednu nebo dvě pečící trouby, kobka může být i nakoso v rohu místnosti a celkově je možné z tohoto typu sporáku udělat krásná kamna.
Více informací o kachlových kamnech krbech a sporácích v článcích na www.ESTAV.cz
![](/docu/zpravy/0184/018489o1.jpg)
![logo ESTAV.cz](https://mojefirma.tzb-info.cz/img/_/company.33573/estav-cz.jpg)
Internetový magazín o stavebnictví a architektuře. Denní zpravodajství, návody a praktické rady pro všechny stavby. Novinky o realitách, inteteriérech, designu a úsporných budovách.