logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Nový energetický projekt v Brumově-Bylnici

Valašskokloboucká společnost Eurocorp pod značkou Waldera buduje ve Vlárském průsmyku energetický projekt přeshraničního významu.

V návaznosti na rozšíření pilařské výroby roste v areálu pily Kloboucké Lesní v Brumově-Bylnici peletovací linka, která bude z pilin a hoblin vyrábět dřevní pelety, a distribuční centrum s vlastní dopravou, odkud se budou vyráběné pelety přímo rozvážet zákazníkům.

„Inspirovali jsme se v Rakousku, kde funguje tradiční model spotřeby tzv. lokální energie – zákazník topí peletami nebo briketami, které vznikly z pilin z místní pily při zpracování dřeva vytěženého v okolních lesích,” říká Marek Řebíček, ředitel Waldery.

Sloganem Waldery je „Vše pro dům až na dvůr” a kromě otopu na e-shopu www.waldera.cz nabízí i profesionální zahradní substráty, mulčovací kůru, hnojiva, písky nebo krmiva pro zvířata. Zákazníci na Moravě a západním Slovensku tak získají pohodlnou distribuci vším, co jejich dům a zahrada potřebují.

Objednávky jsou distribuovány nákladními automobily s přívěsným terénním manipulátorem, který složí paletu přesně tam, kam zákazník ukáže – třeba až do garáže nebo stodoly. Dřevní pelety lze navíc objednávat volně ložené v cisterně a nechat si zásoby na zimu nafoukat přímo do zásobníku u kotle. Výroba disponuje skladovacími sily na pelety o kapacitě 2 000 t. Samozřejmostí je i možnost osobního odběru přímo v Brumově-Bylnici.



Waldera s.r.o.
logo Waldera s.r.o.

Naše společnost se zabývá výrobou a prodejem certifikovaných dřevěných pelet a briket Waldera. Jsme specialisté na cisternovou přepravu pelet. Palivo zavezeme zákazníkům "až na dvůr" pomocí aut s terénními manipulátory pro paletované zboží nebo cisternou ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.