logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Cylindrická zámková vložka TOKOZ PRO 400 vyhrála v Testu MF DNES

TOKOZ, tradiční český výrobce zámků a kování, vyhrál první cenu s oboustrannou cylindrickou vložkou TOKOZ PRO 400 v Testu MF Dnes se známkou 1,1.

Reklama

Test prověřoval dvanáct oboustranných cylindrických vložek ve 3. a 4. bezpečnostní třídě, otevřít se je v testu pokoušelo sedm zámečníků. Cylindrická zámková vložka TOKOZ PRO nebyla překonána tichými ani destruktivními metodami a při simulaci vloupání 100% obstála.

Cylindrická zámková vložka TOKOZ PRO, která je postavena na třech českých patentech, stále představuje vrchol bezpečnosti mezi cylindrickými vložkami. Nabízí ochranu proti nedestruktivním metodám (bumping, planžety), ale i těm destruktivním (AKU vrtačka, elektropick). Při pokusech o překonání odolal jak mechanizmus, tak tělo vložky. U tichých metod nedokázal zámečník překonat systém lamelových stavítek, použitá vrtačka zároveň nezanechala na těle vložce žádné poškození a díky klíčovému zákrytu z tvrzené oceli, který při pokusu o odvrtání rotuje, ani nepronikla do vnitřního mechanizmu.

Test potvrdil, že řešení, které TOKOZ zvolil pro vložku PRO – tedy otočná lamelová stavítka – je naprostým vrcholem bezpečnosti ve své třídě. Zároveň jasně ukázal, že se ve všech směrech vyplatí investovat do kvalitního zabezpečení a kupovat zámky vyšších bezpečnostních tříd pouze u certifikovaných výrobců. Zároveň prokázal, že ten, kdo vybírá zabezpečení pouze podle ceny, přímo ohrožuje svůj majetek — podezřele levné vložky totiž zcela propadly,“ shrnuje výsledek testu Jitka Vozábová, vedoucí marketingové komunikace Zámky a kování TOKOZ.

Vložka nejen, že přesvědčila svou bezpečností, zároveň je nejlevnější z celého testovaného portfolia 4. bezpečnostní kategorie - v porovnání s některými ostatními produkty více než dvojnásobně. Vložku s bezpečnostní olivou lze pořídit v oficiálním eshopu TOKOZ.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.