logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

E.ON Energy Globe Award ČR 2014

Ekologický oskar má svého majitele. Cílem vítezného projektu bylo mapování a především faktické odstranění černých skládek a úklid drobného nepořádku v přírodě a obcích.

Reklama

Vítěz letošního ročníku: spolek Ekosmák a unikátní dobrovolnická úklidová akce s názvem Ukliďme Česko.

Miroslav Kubásek, organizátor akce „Ukliďme Česko“

Cílem projektu bylo mapování a především faktické odstranění černých skládek a úklid drobného nepořádku v přírodě a obcích. Akce proběhla 17. května 2014 a vycházela z mezinárodně osvědčeného modelu "Let's Do It!" Dohromady se projektu zúčastnilo 6 200 dobrovolníků na 290 místech v celé ČR. Vítěz bude reprezentovat Česko v mezinárodním finále soutěže.
„Z vítězství máme samozřejmě velkou radost. Letos jsme tuto úklidovou akci realizovali v Česku poprvé a chtěli bychom založit tradici každoročních celorepublikových úklidů. Věříme, že nám k tomu vítězství v této prestižní soutěži také pomůže,“ podělil se o své první dojmy čerstvý držitel ekologického oskara pro rok 2014 Miroslav Kubásek, organizátor akce „Ukliďme Česko“.

V průběhu galavečera byli zároveň vyhlášeni také vítězové všech soutěžních kategorií. V kategorii „Kutil“ zvítězil projekt Ukliďme Česko, v kategorii „Obec“ Pasivní bytový dům pro seniory Modřice, v kategorii „Firma“ projekt PURGAZ 50 – nová technologie na výrobu biometanu a v kategorii „Mládež“ projekt AIR House.


Vítězové kategorií E.ON Energy Globe Award ČR 2014

Oceněn i projekt bezlopatkové turbíny Setur

Zároveň byl v letošním roce poprvé vyhlášen vítězný projekt kategorie „Nápad“, který hodnotí dosud nezrealizované projekty. V této kategorii získal ocenění projekt bezlopatkové turbíny Setur. Jedná se o speciální malou turbínku, kterou je možné využít v oblastech malých spádů vody, kde nasazení klasických turbín není možné. Společnost E.ON pomůže předkladateli mimo jiné s realizací pilotního projektu.


Oceněn i projekt bezlopatkové turbíny Setur
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.