logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Ceny pro vítěze Energy Globe Award 2014

E.ON Energy Globe Award ČR je soutěž, která oceňuje projekty a inovativní nápady z oblasti ochrany životního prostředí a úspor energií. O cenách, které obdrží vítězové jednotlivých kategorií soutěže, se můžete dočíst v tomto článku.

Jedná se o českou variantu mezinárodně uznávané soutěže Energy Globe Award, kterou v České republice už několik let vyhlašuje energetická společnost E.ON.

Cena pro celkového vítěze E.ON Energy Globe Award ČR 2014: Hrubá stavba dřevostavby E.ON Legopan v hodnotě 1,1 mil. Kč

Saint-Gobain, respektive jeho české firmy Isover, Rigips a Weber podpořili výrobce panelových dřevostaveb, firmu Ecomodula, a vznikl unikátní systém Legopan, který umožnuje „skládat z dílků“ nejen rodinné domy. Hlavní cenou do soutěže je pak vzorový dům E.ON Legopan, který je mimo jiné i součástí nabídky Saint-Gobain pro zákazníky společnosti E.ON

Cena pro celkového vítěze soutěže: Tepelné čerpadlo vzduch‐voda Vaillant aroTHERM

Tepelná čerpadla Vaillant aroTHERM odebírají tepelnou energii, která je obsažena v okolním prostředí (vzduchu) a účinně ji předávají dále do otopné soustavy. Správným návrhem tohoto systému může domácnost ušetřit víc jak dvě třetiny nákladů na vytápění. Tepelná čerpadla Vaillant aroTHERM jsou konstruována jako kompaktní jednotky, které se umisťují do venkovního prostoru, nejlépe v těsné blízkosti vytápěného objektu. Jejich konstrukce a vysoký stupeň výbavy dovolují vyhovět drtivé většině požadavků navrhovaných i stávajících otopných soustav. Ovládání tepelného čerpadla Vaillant aroTHERM je přehledné a nenáročné na obsluhu. Regulátor Vás jednoduše informuje o provozních stavech celého systému.

Tepelná čerpadla Vaillant aroTHERM vynikají snadnou instalací. Venku umístěné tepelné čerpadlo aroTHERM je dle požadavku propojeno s technologií uvnitř objektu. Nejčastěji se jedná o zásobník teplé vody. U některých typů otopných soustav se navíc doplňuje malá vyrovnávací nádoba, která optimalizuje chod tepelného čerpadla.

Projekty nominované na cenu Energy Globe Award 2014

Regulaci celého topného systému zajišťuje regulátor calorMATIC 470/3 který je vybaven i čidlem vlhkosti, které umožňuje vypočítat a zobrazit aktuální rosný bod.

Cena pro vítěze kategorie: Závěsný kondenzační kotel Vaillant ecoTEC plus

Závěsný plynový kondenzační kotel pro vytápění na zemní plyn s širokou modulací výkonu 17 - 100% a vysokou účinností až 108 %. Rozsáhlý standardní sortiment certifikovaného odkouření spolu s kompaktními rozměry kotlů jsou ideální pro snadné umístění v bytech, rodinných domech nebo komerčních objektech. Ke kotli lze připojit jak prostorové termostaty, tak i ekvitermní eBus regulaci v závislosti na venkovní teplotě.

Cena pro vítěze projekt Sympatie: Poukaz na nákup výrobku Vaillant dle vlastního výběru v hodnotě 50 000 Kč

Cena pro vítěze v kategorii Nápad: Finanční podpora ve výši 300 000 Kč od společnosti CETELEM ČR, a.s.

Cena pro vítěze jednotlivých kategorií: Vítěz kategorie získá pračku gorenje powered by E.ON

JEDINÁ PRAČKA, KTERÁ SI NA SEBE VYDĚLÁ!

Společnost Gorenje ve spolupráci s energetickou společností E.ON. uvedly na trh revoluční novinku, jedinou pračku, která si na sebe vydělá.

Pračka gorenje powered by E.ON je reakcí na jednoznačný trend ve spotřebním chování zákazníků v České republice. Stále více lidí využívá cenově zvýhodněného nízkého tarifu ve snaze snížit náklady při vaření, praní, žehlení, mytí nádobí v myčce a podobných energeticky náročnějších procesech. Společnosti E.ON a Gorenje proto společně vyvinuly první a jedinou pračku, která při zvoleném programu sama vyčká na nízký tarif a automaticky se spustí. Výrazně tak šetří náklady po celou dobu své životnosti, dokonce tak, že se peníze vynaložené na nákup pračky spotřebiteli vrátí zpět.

K úspěšné realizaci unikátní novinky na trhu přispěl i dobrý nápad, který vzešel ze soutěže E.ON Energy Globe Award ČR – již patentovaný projekt spínání spotřebičů při přechodu na hladinu nízkého tarifu. Na základě tohoto nápadu a stále rostoucí poptávky po úsporách energie došlo k partnerství mezi společností E.ON a Gorenje.

Cena pro vítěze projekt Sympatie: Set spotřebičů gorenje v hodnotě 65 000 Kč

Set obsahuje:

  • Pračka gorenje powered by E.ON.
  • Sušička gorenje D 9864E.
  • Unikátní úsporná XL myčka nádobí GVD 652 XL – unikátní XL myčka kapacitou až 17 sad nádobí.

Prémiová řada gorenje+ se rozrostla o výjimečnou XL myčku na nádobí. Řadě bonusů, které nabízí, dominuje možnost zaplnit ji až 17 sadami nádobí, což je opravdový unikát. V kuchyni vybavené myčkou GDV652XL nezůstává žádné přebytečné špinavé nádobí ve dřezu ani na stole.

Tři koše se snadno nastavitelnými třemi úrovněmi bez problémů pojmou vše, včetně rozměrných talířů a hrnců, takže opravdu není nutné plýtvat energií, vodou ani časem a ručně umývat nádobí, na které standardní myčky (zpravidla s kapacitou maximálně 13 sad) zkrátka nestačí. Při mimořádné kapacitě však myčka GDV652XL zůstává energeticky úsporná – spotřebu vody i energie totiž přizpůsobí aktuálnímu množství nádobí.

Nezáleží na tom, zda je zaplněná zcela nebo jen zčásti, spotřeba je vždy optimální a výsledek maximální. Ve srovnání s ručním mytím může být spotřeba vody dokonce až čtyřikrát nižší. Úsporná a chytrá XL myčka zvládne největší i nejmenší množství nádobí při zachování nejnižší úspory vody a energie. Už žádné ruční mytí!!

Cena pro celkového vítěze: Dárkový koš výrobků společnosti Madeta plný vynikajících a kvalitních sýrů

Dárkový koš výrobků společnosti Madeta plný vynikajících a kvalitních sýrů, jako jsou např. Jihočeská Zlatá niva, Tylžský sýr, Madeland, Primator, Kamadet nebo Monastère, či dalších poctivých mléčných dobrot.


E.ON Česká republika, s.r.o.
logo E.ON Česká republika, s.r.o.

Skupina E.ON je tradičním partnerem české energetiky. Na českém trhu působíme od roku 1998. Dodáváme elektřinu 1,2 milionu zákazníků a zemním plynem zásobujeme více než 220.000 zákazníků, a to převážně v jižních Čechách a na jižní Moravě.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.