logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Pohon čerpadel pro průmysl s jednotkami PumpDrive

Systém je dimenzován pro průmyslové aplikace. Umožňuje snížení nákladů na energii přizpůsobením čerpaného výkonu skutečné potřebě. Všechny parametry jsou již výrobcem přednastaveny podle specifických dat čerpadla a motoru. Čas potřebný pro uvedení agregátu do provozu tak nepřekročí čas pro neregulovanou jednotku.

Až šest jednotek PumpDrive je možno spojit sběrnicovým vedením s konektorem do jednotky, což umožňuje provozovat paralelně šest čerpadel.

Spojení přístrojů zajišťuje zapínání a vypínání podle potřeby a také rovnoměrné zatížení jednotlivých agregátů. Výpadek jednotlivých komponent se vyřeší bez přerušení provozu.

Tak zvaná funkce „DFS“ (regulace tlaku prostřednictvím sledování žádané hodnoty, závislé na výkonu čerpadla) simuluje odpory v potrubí mezi agregátem a spotřebičem. Tak jedno čerpadlo v situaci částečného zatížení potřebuje vyvinout jen tolik dopravního tlaku, který je potřeba k překonání odporu ke spotřebiči. Tím je zajištěna dodatečná úspora energie pro případ, že není možné měření ve „špatném“ bodu (bod nejnižšího tlaku).

Moduly Feldbus jsou v provedeních Profibus DP, Modbus RTU, LON, BACnet TCP/IP a také ProfiNet a Ethernet. Díky integrovanému vysílacímu modulu může uživatel navázat spojení s iPhone® přes bluetooth a komunikovat tak se systémem a provádět nastavení. Díky integrovanému vysílacímu modulu může uživatel navázat spojení s iPhonem pomocí Bluetooth, aby mohl komunikovat se systémem a provádět nastavení. Aplikace zajišťuje vysokou snadnost údržby a umožňuje rychlé uvedení čerpadla do provozu. Kromě toho umožňuje také uživatelsky specifickou správu záznamů. Příslušnou aplikaci lze stáhnout bezplatně přes iTunes® Store.

Více o pohonu čerpadel pro průmysl


KSB poprvé představuje na veletrhu Hannover Messe 2014 nový PumpDrive.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.