logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Zvyšte účinnost kotle se systémem předehřevu vzduchu APH

U nově instalovaných parních kotlů s ekonomizéry se nabízí předehřev spalovacího vzduchu jako opatření na zvýšení účinnosti. Systém standardně nabízíme pro jednoplamencové a dvouplamencové kotle Bosch s duoblokovými hořáky.

Systém předehřevu vzduchu APH

U nově instalovaných parních kotlů s ekonomizéry se nabízí předehřev spalovacího vzduchu jako opatření na zvýšení účinnosti, pokud z procesních důvodů není možné zapojit kondenzační ekonomizér.

Systém předhřevu spalovacího vzduchu se standardně nabízí pro jednoplamencové a dvouplamencové kotle Bosch s duoblokovými hořáky. Ekonomicky výnosný je tento systém pro výkony kotlů od cca 5 t/h. Možnost instalace ventilátoru hořáku přímo na konzolu na kotli přináší mimořádně kompaktní systém s nepatrnými nároky na instalační prostory. Návratnost investic leží zpravidla mezi 1,5 až 2 roky.

Výhody
  • Zvýšení efektivity systému
  • Redukce nákladů na palivo
  • Redukce emisí
  • Nižší investiční náklady v porovnání s konvekčním řešením
  • Nízké náklady na údržbu a servis
  • Krátká doba amortizace
  • Standardizovaný systém Bosch v nejvyšší kvalitě
systémem předehřevu vzduchu APH
Pomocí tohoto systému dochází k předehřevu spalovacího vzduchu a snížení teploty spalin. Účinnost kotle stoupá.
Výstroj

Systém předehřevu spalovacího vzduchu sestává z třícestného ventilu, kombinovaného ekonomizéru a jednoho výměníku na straně vzduchu. V porovnámí s dvouokruhovými systémy, které jsou standardně nabízené na trhu, lze u tohoto řešení vynechat oběhové čerpadlo vody, expanzní nádobu a další elektronické regulační a jistící okruhy. Tím se dosáhne snížení investičních nákladů a také nákladů na následný servis a náhradní díly.

Konstrukce

U systému Bosch se používá část proudu ohřáté napájecí vody k zvýšení teploty spalovacího vzduchu. Tímto způsobem ochlazený proud napájecí vody zvyšuje účinnost kotle v důsledku dalšího snížení teploty spalin v kombinovaném ekonomizéru.


Bosch Termotechnika s.r.o. - Průmyslové kotle
logo Bosch Termotechnika s.r.o. -  Průmyslové kotle

Společnost Bosch Termotechnika s.r.o. vyrábí a dodává: průmyslové kotle parní, horkovodní, teplovodní, kotle na biomasu a dále komponenty, příslušenství kotlů, příslušenství kotelny a náhradní díly ke kotlům. Naše služby: prodej, uvádění do provozu, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.