logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Stavební povolení od ledna několikanásobně podraží

Od ledna 2013 se mění sazebník správních poplatků. Např. poplatek za stavební povolení rodinného domu vzroste ze stávajících 300 Kč na 5 000 Kč, poplatek u stavby s více než 3 byty vzroste na 10 000 Kč.

Stavební povolení bude výrazně dražší. Od ledna 2013 se mění sazebník správních poplatků a v některých případech narostou poplatky i více jak destinásobně.

Ti, kdo mají projekty téměř dokončené, se vyšším poplatkům mohou vyhnout tím, že žádost o stavební povolení podají ještě do konce roku 2012. S vyřízením všech potřebných dokumentů mohou výrazně pomoci dodavatelé stavebního materiálu či specializované firmy.

„Povinnou součástí dokumentace pro stavební povolení je kromě projektu také Průkaz energetické náročnosti budov a Požárně bezpečnostní řešení stavby. Jejich zpracování je již standardní součástí našich služeb a to nejen pro stavby ze stavebního systému HELUZ, ale i pro ostatní systémy jako např. Porotherm, Ytong, dřevostavba apod., a to jak pro RD, tak bytové domy či jiné druhy staveb,“ dodává Ing. Jan Krampl, obchodní ředitel společnosti HELUZ.

Kompletní sazebník nových poplatků je uveden ve sbírce zákonů: zákon 350/2012 Sb., změna zákona o správních poplatcích.


HELUZ cihlářský průmysl a.s.
logo HELUZ cihlářský průmysl a.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. patří mezi tři největší výrobce zdících systémů na našem trhu, jako jediná je ryze česká. Zákazníkům nabízí kompletní cihelný systém pro hrubou stavbu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.