logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Průmyslové měření nízkého tlaku - nikoli však měření nízkého krevního tlaku

Předmětem tohoto článku je průmyslové měření nízkého tlaku v aplikacích jako klimatizační technika, odtahy komínů, kotlů, digestoří atd. Nejedená se o měření tlaku krve.

Reklama

Předmětem tohoto článku je průmyslové měření nízkého tlaku v aplikacích jako klimatizační technika, odtahy komínů, kotlů, digestoří atd. Nejedená se o měření tlaku krve.

Hranice pro nízký tlak sice není nikde přesně definována, ale obecně se nízkými tlaky rozumí relativní tlaky, relativní podtlaky a diferenční tlaky v rozsahu do 1kPa. Jeden pascal je tlak, který vyvolá síla jednoho newtonu rovnoměrně působící na plochu o obsahu 1 m2 kolmou ke směru síly. Tedy 1kPa = 1000 Pa. Tlak jednoho pascalu je tedy velmi malý a velmi těžko měřitelný.

Firma Cressto s.r.o. se věnuje měření tlaku již více než 20.let a jednou z hlavních činností je právě měření nízkého tlaku. K tomuto jsou nabízeny snímače tlaku (převodníky tlaku) z řad N, S a Z. Nejednodušší, nejstandardnější a nejpoužívanější je analogový snímač řady Z s elektrickým výstupem 4-20 mA. Nejmodernějšími jsou v tomto inteligentní snímače řady Sp nebo Sv řízené mikroprocesorem a plně konfigurovatelné přes USB rozhraní z jakéhokoliv PC. Tyto snímače nabízejí širokou škálu funkcí a různých nastavení. Posledním z řady snímačů nízkých tlaků je snímač řady N, který primárně diferenční a díky své jednoduché plastové konstrukci je i velmi přijatelná jeho cena.

Mimo tyto snímače vyrábí firma Cressto s.r.o. i digitální ruční měřidla s rozsahy 0-100 Pa a 0-1kPa, tato měřidlo povětšinou slouží jako servisní nebo referenční měřidla.

Celé portfolio výrobků je ještě daleko širší, vše je dostupné na www.cressto.cz
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.