logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Elektroosmóza. Jak to vlastně funguje a kolik to stojí?

Systém pro vysoušení zdiva a odvlhčení objektů je založen na elektro-fyzikálním principu osmózy. Pomocí ve zdivu instalovaných katod a anod je permanentně vytvářeno umělé elektromagnetické pole, které zabraňuje zpětnému vzlínání vlhkosti do konstrukcí objektu.

Reklama

Stávající vlhkost ve zdivu, ke které se vážou i soli, je tak zpětně zatlačována do podloží a vně z konstrukcí objektu. Tato nedestruktivní metoda postupného vysoušení a odvlhčení různého druhu zdiva je vhodná především pro rodinné a bytové domy, administrativní či památkové objekty, tedy všude tam, kde je zaručena vodivost materiálů, provázanost konstrukcí a dostatečný zemní odpor.


Nezávazná poptávka

Naše společnost PRINS jako jediný subjekt na českém trhu nabízí 2 druhy elektroosmóz - aktivní bezdrátovou a mírnou drátovou elektroosmózu, které oproti alternativním typům osmóz splňují stanovené oborové normy pro oblast sanace vlhkého zdiva. Na základě charakteru daného objektu tak můžeme optimálně volit účinný způsob odvlhčení s nabídkou zkušebního provozu, dlouhodobých záruk a sledování stavu vývoje vlhkosti v konstrukcích objektu, vč. záručního i pozáručního servisu celého systému elektroosmózy.

Metody elektroosmózy

Aktivní bezdrátová elektroosmóza
  • vhodně využitelná tam, kde nelze aplikovat jiné, mechanické či chemické, technologie sanace zdiva, např. u památkově chráněných objektů
  • spolehlivá a ekologická technologie je instalována bez mechanických zásahů do objektu, za plného provozu a bez omezení
  • dlouhodobá záruka odvlhčení zdiva všech druhů s velmi nízkými provozními náklady
Mírná drátová elektroosmóza
  • flexibilní využití pro horizontální i vertikální vysoušení různého druhu zdiva a členitosti objektů
  • spolehlivý a účinný systém pro odvlhčení domů a vysoušení zdiva s extrémně dlouhodobou životností použitých materiálů
  • zdravotně nezávadná technologie s velmi nízkými provozními náklady
Mírná drátová elektroosmóza prováděná společností Prins
Mírná drátová elektroosmóza prováděná společností Prins
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.