logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

3. ročník „Soutěže o nejlepší projekt“ společnosti Wienerberger zná své vítěze

Porota vybrala na konci srpna nejzdařilejší stavební projekty 3. ročníku „Soutěže o nejlepší projekt“ pro střední průmyslové školy stavební, kterou vyhlašuje společnost Wienerberger cihlářský průmysl a.s.

  • Porota a počet hodnocených prací celostátního kola soutěže
  • Vítězové v kategorii „rodinný dům“ a „občanská stavba“
  • Co se hodnotilo a jaké jsou odměny
  • Vyhlášení nového ročníku pro školní rok 2012 / 2013

Do druhého, celostátního kola soutěže postoupilo 64 studentských prací z celkového, historicky rekordního počtu 121 přihlášených projektů. Odborná porota vyhodnotila 37 projektů v kategorii „rodinný dům“ a 27 projektů v kategorii „občanská stavba“, zahrnující i bytové domy, ze kterých následně zvolila tři vítězné projekty za každou kategorii. Porotci, jmenovitě doc. Ing. František Kulhánek, CSc. z Katedry konstrukcí pozemních staveb ČVUT Praha, Ing. Ivo Petrášek a Ing. Petr Veleba za Wienerberger cihlářský průmysl a.s. a zástupci mediálních partnerů soutěže, se k této příležitosti sešli ve čtvrtek 30. srpna v Centru stavebního inženýrství v Praze.

První místo v kategorii „rodinný dům“ (3. ročníky SŠ) získal projekt Miroslava Broma, studenta SPŠ stavební Akademika Stanislava Bechyně v Havlíčkově Brodě. Na druhém místě se umístil Petr Churáček ze SPŠ stavební České Budějovice a 3. místo obsadil Matěj Böhm ze stejné střední školy. V kategorii „občanská stavba“ (4. ročníky SŠ) se na první příčce umístila Pavla Balážová, studentka SPŠ stavební Třebíč, s projektem bytového domu Paula. Jako druhou nejzdařilejší práci zhodnotili porotci projekt restaurace a kavárny studenta Lukáše Hlubockého ze SPŠ strojní a stavební Tábor. Na třetím místě v této kategorii se umístil Mirek Dragoun z VOŠ a SPŠ Volyně, opět s projektem bytového domu.

Odborná porota hodnotila technickou a grafickou úroveň zpracování dokumentace, celkové prostorové a funkční řešení díla, originalitu návrhu a rozsah využití výrobků společnosti Wienerberger při konstrukčním řešení projektu. Hodnocení prací též usnadnily vizualizace projektů, které studenti pro tento účel vytvořili. Za vítězné projekty studenti získali od vyhlašovatele soutěže, společnosti Wienerberger, zajímavou finanční odměnu, diplomy a navíc také 30 vstupenek na mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH v Praze – Letňanech. V celostátním kole soutěže byli rovněž oceněni odborní pedagogové, kteří studenty vedli, a škola, kterou studenti navštěvují.

Společnost Wienerberger cihlářský průmysl a.s. již chystá další ročník „Soutěže o nejlepší projekt“ pro střední průmyslové školy stavební, který bude odstartován na podzim 2012. O vyhlášení 4. ročníku soutěže pro školní rok 2012 / 2013 budou školy informovány prostřednictvím e-mailu. Společnost Wienerberger se prostřednictvím „Soutěže o nejlepší projekt“ snaží najít nové talenty v oblasti stavebnictví a podpořit studenty s neotřelými a zajímavými nápady, kteří umí projevit svou kreativitu.

Více informací o soutěži
Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.