logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

17. ročník SUSO v Ostravě odstartuje velkolepě

Ve dnech 12. a 13. října 2012 začne na Výstavišti Černá louka v Ostravě již 17. ročník Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO.

Na ploše cca 700 m2 bude zápolit 14 týmů zedníků a 13 družstev truhlářů z celkem 14 škol ze Severní a Jižní Moravy. První postupové kolo nového ročníku co do počtu soutěžících překoná dokonce i mezinárodní finále, které se konalo 18. až 20. září při veletrhu FOR ARCH.

Soutěž je zaměřena na praktické i teoretické znalosti daných řemeslných oborů, přičemž si je přijede prověřit také jedna polská škola (ZSB i RR w Raciborzu).

„Ostravské kolo pro nás představuje opravdu velký úspěch. Obliba soutěže se rok od roku zvyšuje a toto klání je toho důkazem. V akci uvidíme 54 řemeslníků“,“ uvádí David Surmaj ze společnosti ABF, organizátora soutěže. Heslo, které bude mottem po celý 17. ročník soutěžní přehlídky, zní „Wanted“. Zjednodušeně tak lze říci, že šikovní řemeslníci jsou stále žádaným a nedostatkovým zbožím.

Soutěž přezkoumá teoretické i praktické znalosti

Soutěž je zaměřena na praktické i teoretické znalosti daných řemeslných oborů, přičemž si je přijede prověřit také jedna polská škola (ZSB i RR w Raciborzu). Nejlepší učni z krajských kol postoupí do celorepublikového finále, které proběhne při veletrhu FOR ARCH 2013. Jako mediální partner přehlídky bude uveden stavební portál a časopis TZB-info. S titulem partner se nově představí firma Mahagonový stylový nábytek (www.mahagonovy-stylovy-nabytek.cz) a Moravskoslezský kraj, jehož hejtman Ing. Jaroslav Palas převzal nad soutěží záštitu.

Zedníci vyzkouší novou disciplínu

Díky prvnímu místu v 16. ročníku v oboru zedník získala SPŠ stavební Valašské Meziříčí možnost nominovat ze svých řad do nového roku hned dvě zednická družstva. Ta si tak budou moci vyzkoušet rozšířenou disciplínu se společností Wienerberger cihlářský průmysl, která tkví v lepení lícových cihlových pásků a následném krátkém testu. Kdo za zvuků nové znělky soutěže, kteoru pro ni složil skladatel Petr Wajsar, usedne na trůn vítězů, se tak teprve uvidí.

Z chlapců se stanou na pár hodin truhláři

Zástupci z Dětského domova Havířov se podílejí na přípravách celého klání a navíc si dva tamní chlapci (9 a 11 let) přímo na místě vyzkouší truhlářské řemeslo.


Kromě samotné soutěže bude na výstavišti k vidění i exhibice výrobků designéra a sochaře Mgr. Jiřího Ježe, jenž tvoří z pórobetonu krásné umělecké předměty.

Více informací naleznete na www.suso.cz.


ABF, a.s.
logo ABF, a.s.

Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory výstav a veletrhů v České republice. Svými veletrhy vytváří prostředí pro prezentaci nejnovějších výrobků, technologií a služeb. Během doby se naše veletrhy staly místem pro ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.