logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jak funguje tepelné čerpadlo

1. Vypařování. 2. Stlačování. 3. Kondenzace. 4. Expanze. OCSHNER je specialista pro všechny typy vytápění a chlazení a všechny zdroje tepla: země-voda, přímé vypařování, voda-voda a vzduch-voda.

1. Vypařování

  • Tekuté palivo přijímá pomocí výměníku tepla energii ze zdroje tepla – země, vody nebo vzduchu, přičemž se s vzrůstající teplotou vypařuje.

2. Stlačování

  • Vypařené avšak ještě studené chladivo ve formě páry se pomocí přiváděné elektrické energie zhušťuje a tím i zahřívá. Chladivo vystupuje z kompresoru jako tak zvaný horký plyn.

3. Kondenzace

  • Horký plyn poté vstoupí do zkapalňovače (kondenzátoru), předá energii do topné soustavy, kondenzuje a opouští kondenzátor jako ještě teplé tekuté chladivo. Topná nebo teplá voda se tím zahřívá na požadovanou teplotu.
tepelná čerpadla OCHSNER
Ohřev vody tepelnými čerpadly OCHSNER

4. Expanze

  • Teplé tekuté chladivo se přivede k expanznímu ventilu. V expanzním ventilu se rázem sníží tlak. Tím se rovněž prudce sníží i teplota chladiva, aniž by došlo k odevzdání energie. Tekuté palivo se vede do výparníku a koloběh začíná znovu.

Premium Power s.r.o.
logo Premium Power s.r.o.

Premium Power s.r.o. je výhradním dodavatelem rakouských tepelných čerpadel OCHSNER na český a slovenský trh. Zajišťujeme dodávky, montáže, autorizované spuštění a také záruční a pozáruční servis dodaných zařízení.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.