logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Tepelná čerpadla AC Heating - řídicí systém xCC

Řídicí systém xCC se stále vyvíjí. Umožňuje ještě efektivnější využití tepelného čerpadla a ovládání prvků, které s vytápěním nesouvisí, například řízení okenních žaluzií nebo efektivní cirkulace TUV.

Tepelná čerpadla AC Heating – řídicí systém xCC

Řídicí systém xCC se stále vyvíjí. Umožňuje ještě efektivnější využití tepelného čerpadla a ovládání dalších prvků, které s vytápěním přímo nesouvisí, například řízení venkovních žaluzií nebo efektivní cirkulace TUV.

Tepelná čerpadla AC Heating jsou efektivnější než jiná zařízení díky tomu, že vycházíme z následující filozofie:

  1. Aby bylo tepelné čerpadlo efektivní, musí být sestaveno z nejkvalitnějších komponentů.
  2. Tepelné čerpadlo musí být správně řízeno s ohledem na jeho provozní vlastnosti.
  3. Aby mohlo být správně řízeno, je nutné správně nastavit řídicí systém, který musí obsahovat celou řadu parametrů a voleb.
  4. Aby řídicí systém mohl nastavit obyčejný uživatel, musí být uživatelské rozhraní přívětivé, přehledné a dostupné kdykoliv přes internet z počítače nebo telefonu.

Přesně takový je řídicí systém xCC, který je standardně používán pro tepelná čerpadla AC Heating. Řídicí systém xCC respektuje skutečnost, že zdrojem tepla do topného systému je právě tepelné čerpadlo, které má zvýšenou účinnost, pokud pracuje s nižší teplotou topné vody a nižším výkonem nebo při vyšší venkovní teplotě.

Tomu pomáhají například tyto funkce:
  • automatické adaptace ekvitermní křivky
  • volba teploty topné vody pro okruhy ohřevu TUV nebo bazénu
  • možnost upřednostnění ohřevu TUV a bazénu s ohledem na vyšší venkovní teplotu
Další úspory jsou ukryty i v hospodaření s teplem jako takovým:
  • omezování běhu záložního zdroje odpojováním spotřebičů tepla, které nemají provoz s bivalentním/záložním zdrojem povolen (typicky bazén, bazénová místnost)
  • efektivní řízení cirkulačního čerpadla pro TUV
  • automatické ovládání okenních žaluzií

Automatické ovládání okenních žaluzií nebo ovládání cirkulace TUV sice s topením přímo nesouvisí. Opět však platí, že má-li uživatel jedno přívětivé ovládací rozhraní v jednom centrálním řídicím systému pro všechny prvky technického zařízení budovy, které pracuje automaticky, docílí se snadno dalších úspor v řádu desítek procent proti tepelným čerpadlům s obyčejnými řídicími systémy.

Velmi rádi Vám zpracujeme ZDARMA konkrétní technické řešení pro Váš dům. Obraťte se na nás pomocí mailu info@ac-heating.cz, telefonu 775211408 nebo pomocí webového formuláře na našem webu www.ac-heating.cz. Rádi se Vám budeme věnovat.

Za tým AC Heating

Ing. Lubomír Kuchynka
www.ac-heating.cz
info@ac-heating.cz
775 211 408

tepelná čerpadla AC Heating – řídicí systém xCC

AC Heating - tepelná čerpadla s invertorem
logo AC Heating - tepelná čerpadla s invertorem

Společnost KUFI INT je česká firma, která vyrábí a instaluje tepelná čerpadla AC Heating Convert AW. Naše tepelná čerpadla vytápí rodinné domy, bytové domy, školy, školky, administrativní budovy a průmyslové haly. Máme za sebou stovky instalací tepelných ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.