logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Nezamrzající armatura POLAR II - konec zazimování v Čechách

Se zimou přicházejí i komplikace s instalatérskou technikou. Nejvíce postiženi mrazem mohou být majitelé venkovních výtokových nebo zahradních ventilů. Inovativním řešením je nová generace mrazuvzdorných armatur POLAR II.

Nezamrzající armatura POLAR II usnadní život uživatelům zapomínajícím na vypouštění vody z ventilů a uzavření přívodu po ohlášení mrazivých dnů. Stačí jeden nezazimovaný ventil na terase, na zahradě nebo v nezateplené garáži, a pohroma je na světě. Poškozené armatury nebo popraskané potrubí od rozpínajícího se ledu a promáčené stěny jsou už minulostí.

Inovativní systém nuceného přivzdušnění armatury POLAR II zajišťuje, že se ventil automaticky vyprázdní po každém jeho uzavření. Tato technologie značně snižuje náklady na údržbu venkovních armatur. Navíc se v tomto případě nepoužívá běžné ploché těsnění, ale těsnící O-kroužky s podstatně delší životností. Tato konstrukce navíc umožňuje ventil používat i v mrazivých dnech a krátkodobě pouštět vodu, aniž by následně mohlo dojít k poškození.

Další předností, kterou uvítají jak specialisté z oboru, tak samotní uživatelé ventilu POLAR II, je jeho univerzálnost. Nový mrazuvzdorný ventil firmy Schell se nabízí buď jako zkracovatelná sada nebo jako kompletní armatura, vždy se zpětnou klapkou. Součástí je veškeré montážní příslušenství i dvě rukojeti - pohledová typu Comfort i nástrčný klíček pro zabezpečené ovládání, tedy kontrolovaný odběr vody.

Jak už je zvykem, firma Schell ani tentokrát neopomněla dodat svým výrobkům kvalitní materíál a důstojný design. Venkovní mrazuvzdorná armatura POLAR II je celomosazná s odolným povrchem v matném chromu.


Náhled umístění venkovního nezámrzného ventilu SCHELL POLAR II na zahradě

Venkovní nezámrzný ventil SCHELL POLAR II, obj. č. 0399500399, konstrukční délka 20 cm, požadovaná tl. stěny min. 200 mm, povrchová úprava mosaz, cena 2 095 Kč vč. DPH

POLAR II - konec zazimovania armatúr na Slovensku

S blížiacou sa zimou prichádzajú aj komplikácie s inštalatérskou technikou. Najviac postihnutí mrazom môžu byť majitelia exteriérových výtokových, alebo záhradných ventilov. Nová generácia mrazuvzdorných armatúr POLAR II je inovatívnym riešením od nemeckej firmy Schell.

Nezamŕzajúca armatúra POLAR II uľahčí život používateľom zabúdajúcim na vypúšťanie vody z ventilov a uzatváranie prívodu vody do nich po ohlásení mrazivých dní. Stačí jeden nezazimovaný ventil na terase, na záhrade, alebo v nezateplenej garáži a pohroma je na svete. Poškodené armatury, alebo popraskané potrubie od rozpínajúceho sa ľadu a premáčané steny sú už minulosťou.


Inovatívny systém núteného privzdušnenia armatúry POLAR II zaisťuje, že sa ventil automaticky vyprázdni po každom jeho uzatvorení. Táto technológia významne znižuje náklady na údržbu exteriérových armatúr. Navyše sa v tejto armatúre nepoužívajú bežné ploché tesnenia, ale tesniace O-krúžky s podstatne dlhšou životnosťou. Táto konštrukcia naviac umožňuje ventil používať i v mrazivých dňoch a krátkodobo púšťať vodu bez toho, aby následne prišlo k jeho poškodeniu.

Ďalšou prednosťou, ktorú uvítajú tak špecialisti z oboru, ako aj samotní používatelia ventilu POLAR II, je jeho univerzálnosť. Nový mrazuvzdorný ventil firmy Schell sa ponúka buď ako skracovateľný set, alebo ako kompletná armatúra, vždy so spätnou klapkou. Súčasťou je vždy kompletné montážne príslušenstvo, a tiež dve rukoväte – tak pohľadová typu Comfort, ako aj nástrčný kľúčik pre ovládanie armatúry zabezpečené proti neoprávnenému odberu vody.

Ako je už zvykom, firma Schell ani tentoraz nezabudla dodať svojim výrobkom kvalitný materiál a dôstojný design. Exteriérová mrazuvzdorná armatúra POLAR II je celomosadzná s odolným povrchom v matnom chróme.


Exteriérový nezámrzný ventil SCHELL POLAR II, obj. č. 0399500399, konštrukčná dĺžka 20 cm, požadovaná hrúbka steny min. 200 mm, povrchová úprava mosadz, cena 83,40 € Kč vr. DPH, SCHELL

Exteriérový nezámrzný ventil SCHELL POLAR II Set, obj. č. 039970399, konštrukčná dĺžka 50 cm, skracovateľný, požadovaná hrúbka steny min. 200 mm, povrchová úprava mosadz, cena 99,60 € vr. DPH, SCHELL


SCHELL GmbH & Co. KG
logo SCHELL GmbH & Co. KG

Firma SCHELL patří mezi hlavní světové výrobce armatur a instalační techniky. Nabízený sortiment se skládá z výrobků v oblasti jak rohových regulačních a připojovacích ventilů, tak armatur a splachovačů pro veřejný sektor.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.