logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Vítězové soutěže Wienerberger zaujali nápaditými a propracovanými projekty

V druhém ročníku soutěže studenti z 15 škol. Profesionální grafické zpracování je patrné už z přiložených vizualizací. I letos se prosadily výrazné talenty z loňska.

Soutěž „O nejlepší projekt", kterou pro studenty středních průmyslových škol stavebních připravila společnost Wienerberger cihlářský průmysl, a. s., upozornila na výrazné školní talenty. Do finále celostátního kola se totiž probojovali mnozí z těch, kteří si odnesli ocenění již vloni. Spolu s tím přibyli i další talentovaní studenti ze třetích ročníků a čtvrtých ročníků.

V druhém ročníku „Soutěže O nejlepší projekt", která proběhla ve školním roce 2010/2011, se utkalo 60 studentů z 15 škol z celé České republiky. Třeťáci soutěžili s 34 návrhy rodinných domů, čtvrťáci navrhli 26 projektů občanských staveb, případně projektů bytových domů. Do celostátního finále postoupily pouze práce oceněné ve školních kolech soutěže.

Porota ocenila nápaditost a technickou propracovanost

Hodnocení finálového kola se ujala odborná porota v čele s doc. Ing. Františkem Kulhánkem, CSc., z Katedry konstrukcí pozemních staveb ČVUT Praha. Spolu s ním vybírali nejlepší studentské práce zástupci společnosti Wienerberger cihlářský průmysl a mediálních partnerů – titulů Stavebnictví a interiér, Materiály pro stavbu a Stavba. Na vítězných pracích přitom porotu zaujala jak jejich nápaditost, technická propracovanost a smysl pro detail, tak ocenili náročnost některých řešení.

Propracované projekty i výborné grafické zpracování

V kategorii „Projekt rodinného domu“ zvítězil Lukáš Hlubocký ze SPŠ strojní a stavební Tábor. Porota u něj ocenila celkovou kvalitu provedení práce a propracovanost jednotlivých prvků. Druhé místo získal Jiří Milota ze SŠ stavební Jihlava, na třetí příčce stanul Filip Gronwaldt ze SPŠ stavební Praha 1. V kategorii „Projekt občanské stavby, případně bytového domu“, která byla určena studentům čtvrtých ročníků, zvítězil Lukáš Dolný ze SPŠ stavební České Budějovice. Druhé místo vybojoval Luděk Špaček ze SŠ stavební Třebíč, který zvítězil i v předešlém ročníku soutěže. Bronz získal Jiří Bonzet ze Střední průmyslové školy stavební Liberec 1. Všechny práce přitom porotu zaujaly jak kvalitním dispozičním, architektonickým a konstrukčním řešením, tak vysokou úrovní grafického provedení vizualizací.

Více informací o soutěži naleznete na www.porotherm.cz/soutez_skoly. Zde budou také zveřejněny informace o třetím ročníku soutěže, který bude probíhat ve školním roce 2011/2012 a jež by měl studentům přinést zajímavé možnosti i v oblasti uplatnění jejich návrhů.


Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.