logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Novinky u veletrhů Střechy Praha s Solar Praha 2012

Změna souvisí s dlouhodobými technickými problémy areálu v Holešovicích. Nové místo konání veletrhu v PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Výstavní den navíc zdarma + nižší ceny služeb + cenové zvýhodnění ploch.

Setkání vystavovatelů a partnerů se konalo v souvislosti se změnou místa konání veletrhů Střechy Praha a Solar Praha v pražském veletržním areálu v Letňanech. Akce se zúčastnilo na 50 hostů.

Hosty v letňanském areálu přivítal generální ředitel ABF, a.s. pan Jaroslav Čížek, který poděkoval za novou spolupráci se společností Střechy Praha s.r.o. a zmínil, že společnost ABF a ředitel areálu PVA Expo Praha Letňany udělají vše pro to, aby naše veletrhy proběhly bez technických i jiných problémů. Jednatel fi rmy Střechy Praha pan Vratislav Kroc zhodnotil uplynulý ročník a připomněl vítěze prestižních soutěží. Jednatelka a ředitelka Střechy Praha s.r.o. Jitka Šefránková představila změny a novinky nadcházející ročníků veletrhů Střechy Praha a Solar Praha:

Nové místo konání veletrhu Střechy Praha a Solar Praha PVA EXPO PRAHA v Letňanech

Hlavním důvodem této změny je zachování, resp. zvýšení kvality výstavního prostoru pro vystavovatele a služeb s tím spojených. Souvisí to s dlouhodobými technickými problémy původního místa konání – výstavního areálu v Praze Holešovicích.

Nový termín a změna délky konání veletrhu: 8.–11. 2. 2012

Střechy Praha a Solar Praha proběhnou v PVA Letňany ve stejném termínu s veletrhem dřevostaveb For Wood. Společný termín tří tradičních veletrhů přinese více vystavovatelů se zachováním odborného charakteru akcí i více návštěvníků. S tím souvisí i jeden výstavní den navíc. Tím dnem je středa, čili den pracovní. Chceme tak poskytnout více prostoru odborníkům, stávajícím i např. budoucím jako jsou studenti VŠ

Výstavní den navíc zdarma + nižší ceny služeb + cenové zvýhodnění větších výstavních ploch

Co je pro vystavovatele jistě pozitivní, je stejná cena pronájmu plochy a služeb za 4 dny veletrhu jako tomu bylo za tři dny, čili 4. den účasti je pro vystavovatele zdarma. Navíc jsou celkově nižší i ceny přípojek elektřiny, vody, nebo cena parkovného. Dále jsou kromě nižších cen služeb cenově zvýhodněné i větší výstavní plochy.

Další výhody nového místa konání veletrhů:

  • zlepší se dopravní dostupnost pro vystavovatele i návštěvníky (výstaviště napojeno na přivaděč dálnice D8, který je součástí pražského rychlostního okruhu, zastávka MHD je ve vzdálenosti 100 m a v těsné blízkosti je konečná stanice metra trasy C – Letňany)
  • zajištěno je bezproblémové parkování pro vystavovatele (až 700 míst uvnitř na zámkové dlažbě) i pro návštěvníky (až 3800 míst v bezprostřední blízkosti areálu)
  • k dispozici jsou moderní výstavní haly s moderním systémem topení
  • VIP prostory pro obchodní jednání, press a copy centrum, bankomat, fax, internet …
  • konferenční centrum se třemi sály, šatny, restaurace, bufet

Rozšíření Katalogu veletrhu

Součástí Katalogu bude nově Průvodce světem střech. Průvodce podpoří redakce časopisu Střechy-Fasády-Izolace. Katalog tedy bude nadčasový a počítáme s jeho uplatněním minimálně po celý rok. K dispozici bude na více akcích i veletrzích v průběhu roku, i u prodejců střešních materiálů po celé republice. Vítanou novinkou bude jistě možnost elektronického zadání podkladů pro katalog veletrhu prostřednictvím formuláře na našich www.strechy-praha.cz.

Stavební poradenské centrum Střechy Praha

Služby tohoto centra budou denně poskytovat bezplatně nezávislí odborníci. Podrobnosti přiblížila posluchačům paní Šárka Janoušková, ředitelka Informačního centra České komory autorizovaných inženýrů a techniků.

Zvýrazněné téma, doprovodný program

Připravujeme rozsáhlý program přednášek a seminářů po celé čtyři dny akce. Zvýrazněným tématem budou Rekonstrukce a údržba střech.

Nová struktura nomenklatury výstavy SOLAR PRAHA

Nomenklatura byla rozšířena a zpřehledněna. Lépe je z ní patrné, že se jedná o výstavu specializovanou na všechny alternativní zdroje energie, tedy nejen na fotovoltaiku a solární termiku, ale nomenklatura zahrnuje i větrné elektrárny, využití biomasy, kogeneraci, tepelná čerpadla a akumulaci vyrobené energie. Samostatným bodem jsou pak Úspory energie.

Paní Šefránková dále zmínila i tradiční projekty a poradenská centra Cechu KPT ČR, poradenské centrum v oblasti úspor energií, spolupráci s Českou Fotovoltaickou Asociací, prodej odborné literatury nebo ukázky řemesel. Chybět nebudou ani prestižní soutěže – Zlatá taška, Zlaté slunce a MetalStar. Připomněla též termín uzávěrky přihlášek za zvýhodněné ceny plochy 31. 10. 2011 a doporučila v případě zájmu o účast poslat přihlášku co nejdříve, protože zájem je velký a množství ploch např. na hlavním koridoru omezené. Jednatel společnosti pan Vladimír Zábranský pozval hosty k návštěvě pokrývačského muzea a sbírky střešních krytin Tequlárium, které budou na veletrhu opět k vidění v rozšířené formě. Dále informoval o nové soutěži o nejlepší počin v reklamě v oblasti střech.

Přihláška a více informací o soutěži je na www.strechy-praha.cz Pan Martin Přívětivý, hlavní manažer 7. veletrhu dřevostaveb FOR WOOD ze společnosti ABF, představil podrobněji obsah a cíle tohoto veletrhu, který proběhne poprvé v souběhu veletrhů Střechy Praha a Solar Praha. Zhodnotil předchozí ročník, kterého se zúčastnilo 44 vystavovatelů. Zdůraznil osamostatnění For Wood od For Archu, jehož byl doposud součástí. Spojením těchto tří akcí předpokládá účast okolo 250 vystavovatelů a okolo 30 tisíc návštěvníků se zájmem o střechy, úspory energií a dřevostavby. V rámci For Wood proběhne soutěž o dřevěnou stavbu roku 2011, zajímavé přednášky pro odbornou i laickou veřejnost. Předávat zkušenosti a přednášet budou přímo i lidé žijící v dřevostavbách.

Dále následovala zajímavá přednáška pana profesora Dušana Pavlů na téma Současný veletržní svět a ČR. Z přednášky vyplynulo, že Česká republika je na výborném 5. místě v Evropě co do počtu prodaných m2 výstavní plochy. Veletrhy jsou stále aktivně využívaným marketingovým nástrojem a výborným zdrojem informací. Na závěr pohovořil o výstavním areálu v Letňanech ředitel PVA EXPO PRAHA pan Pavel Meixner. Následovala prohlídka celého areálu včetně prohlídky zcela nové výstavní haly a zázemí s fundovaným výkladem pana Meixnera. Po prohlídce areálu bylo připraveno pro účastníky setkání pohoštění a prostor na individuální dotazy.

Setkání proběhlo v přátelském duchu a příjemné atmosféře.


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.