logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Heluz se stal členem tří významných institucí

Přestože je primární zájem každého výrobce směřován především na produkty, jako lídr trhu považuje HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. za důležité i aktivity ve významných komorách, radách a asociacích.

Hned trojí nová členství tak během jarních měsíců pozvedla prestiž společnosti. HELUZ se stal zakládajícím členem Středoevropské asociace environmentálně efektivních a inteligentních budov, exluzivním členem České rady pro šetrné budovy a také členem Hospodářské komory České republiky.

Vstupem do uvedených institucí potvrzuje HELUZ své dlouholeté aktivity i na poli vzdělávání a utváření směrování trhu. „Členství v obchodních a hospodářských komorách a oborových asociacích je po celém světě právem vnímáno jako prestižní záležitost a potvrzení solidnosti. Ovšem nejde pouze o prestiž, jako lídři českého trhu se chceme aktivně podílet na utváření pravidel podnikatelského prostředí i na úpravě zákonů, vyhlášek a norem vztahujících se ke stavebnictví, stejně jako na vzdělávání budoucích odborníků,“ vysvětluje Ing. Jan Krampl, obchodní ředitel společnosti.

Česká rada pro šetrné budovy je aktivní neziskovou organizací podněcující trh, vzdělávání a změny v legislativě k vytvoření prostředí pro kvalitní stavby, které jsou současně ekonomicky ziskové i šetrné k životnímu prostředí. Je českou „sestrou“ úspěšných Green Building Councils v jiných zemích jako např. ve Spojených státech, Kanadě, Německu či Velké Británii, které zastřešuje celosvětové sdružení World Green Building Council, v němž se též CZGBC bude ucházet o členství.

Hospodářská komora České republiky je v ČR nejsilnější organizací zastupující zájmy českých podnikatelů. Sdružuje téměř 14 000 členů (právnických i fyzických osob) a od roku 2004 je HK ČR povinným připomínkovým místem podnikatelské legislativy. Jejím hlavním posláním je vytvářet příležitosti pro podnikání, prosazovat a podporovat opatření, která přispívají k rozvoji podnikání v ČR a tím i k celkové ekonomické stabilitě státu.

Středoevropská asociace environmentálně efektivních a inteligentních budov si klade za cíl koncentrovat světové knowhow z oblasti environmentálně efektivních a inteligentních budov a pomocí internetu jej šířit mezi odbornou veřejností a ovlivňovat povědomí široké veřejnosti. Podstatnou činností sdružení je i samostatný výzkum a vývoj.


O společnosti

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. vznikla v roce 1992. Vlastní celkem osm výrobních provozů ve třech lokalitách. V Dolním Bukovsku, kde sídlí také centrála společnosti, je cihlářská výroba, výroba stropních konstrukcí, výroba roletových překladů a výroba cihelných komínů. V Hevlíně u Znojma jsou dva výrobní závody na kompletní cihlářský sortiment a v Libochovicích nedaleko Prahy je cihelna a panelárna.
Společnost je největším českým výrobcem cihlářského zboží. Vyrábí a dodává komplexní cihelný systém pro hrubou stavbu, jehož součástí jsou tepelněizolační cihelné bloky pro obvodové zdivo, cihly pro nosné, příčkové a akustické zdivo, keramické stropy a překlady, nosné překlady pro venkovní rolety a žaluzie, keramické stropní panely, cihelné komíny, cihelné obkladové pásky a nepálené cihly.


HELUZ cihlářský průmysl a.s.
logo HELUZ cihlářský průmysl a.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. patří mezi tři největší výrobce zdících systémů na našem trhu, jako jediná je ryze česká. Zákazníkům nabízí kompletní cihelný systém pro hrubou stavbu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.