logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Olomouc rozdělí mezi majitele domů na sídlištích dotace z EU

Reklama

Olomoucká radnice rozdělí mezi majitele domů ze zanedbaných sídlišť v městských částech Nový Svět, Povel a Nové Sady další peníze, které město získalo z evropských fondů. Úspěšní žadatelé budou moci příspěvek využít na zateplení domů a opravy výtahů. Žádosti o dotace úředníci magistrátu budou přijímat od července do konce září. ČTK to řekl náměstek primátora Ladislav Šnevajs (KDU-ČSL).

Radnice bude rozdělovat evropské peníze mezi vlastníky nemovitostí ze zanedbaných sídlišť potřetí. Na zateplení fasád má v této výzvě k dispozici 15 milionů korun, na rekonstrukci výtahů 8,7 milionu Kč. "V prvních dvou výzvách na čerpání dotací bylo podpořeno více než 20 projektů. Předpokládáme, že v příštím roce bude vypsána ještě jedna výzva," uvedl Šnevajs.

Radnice získala na revitalizaci sídlišť z evropského integrovaného operačního programu, který je zaměřen na zlepšení prostředí na sídlištích, celkem 210 milionů korun. Peníze, které město dostalo na vlastní investice, jsou určeny na opravy chodníků, komunikací a mobiliáře a dále na rozšíření kapacity parkovacích míst na dotčených sídlištích.

Olomoucká radnice investuje do regenerace prostoru mezi panelovými domy už několik let. Změn k lepšímu se dočkali obyvatelé sídliště Úzké Díly, které patří k nejlidnatějším v krajském městě.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.