logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Sanace podloží a základy z pohledu sedání, konsolidace a stability

Stabilita nosné konstrukce je při stavbě prioritou. Řešení nabízí lehké keramického kamenivo Liapor, které spolehlivě přenáší zatížení a zajišťuje stabilitu podloží.

Pavel Bursík, ředitel obchodu a marketingu Lias Vintířov - LSM, k.s.
redakcí vybráno z Liapor News

Se stále rostoucími požadavky na kvalitu zakládání pozemních i dopravních staveb a vzhledem ke stále častější realizaci těchto staveb v lokalitách se složitými geologickými poměry, stoupají v současnosti i nároky na vlastnosti stavebních materiálů, použitých v jejich konstrukcích. V oblasti zakládání objektů existuje velká poptávka po účinném řešení, které rychle, trvale a bezpečně zlepšuje nevhodné vlastnosti a chování podloží, zejména z pohledu sedání, konsolidace a stability. Keramické kamenivo Liapor se již řadu let v praxi úspěšně osvědčuje jako lehký, stabilní a snadno zpracovatelný násypový materiál. Vedle využití ve vylehčených zemních tělesech dopravních staveb se také používá jako podkladní a výplňový materiál základů různých stavebních objektů. V těchto aplikacích naše keramické kamenivo splňuje nejen všechny statické požadavky, ale působí zde také jako tepelně izolační a drenážní vrstva , případně i jako protipožární ochrana objektů. V tomto vydání liapor news bychom Vám chtěli představit projekty základových konstrukcí pozemních i dopravních staveb, které byly ve střední Evropě úspěšně realizovány s využitím keramického kameniva Liapor a ukazují tak široké spektrum možností jeho využití. Představíme zde také zcela specifické stavebně fyzikální vlastnosti tohoto stavebního materiálu, díky kterým splňuje náročné požadavky moderního stavitelství a nabízí ideální řešení pro tradiční i ne zcela obvyklé zemní a základové konstrukce.


LIAPOR | Lias Vintířov, lehký stavební materiál k.s.
logo LIAPOR | Lias Vintířov, lehký stavební materiál k.s.

Společnost Lias Vintířov, lehký stavební materiál, k. s. vyrábí kompletní sortiment stavebních materiálů LIAPOR pro hrubou stavbu. Základním materiálem pro jejich výrobu je lehké keramické kamenivo Liapor, které nahrazuje běžné přírodní kamenivo.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.