logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Závod Knauf Insulation v Krupce slaví své páté narozeniny

Každý, kdo bude chtít nahlédnout do zákulisí výrobního závodu a procesu výroby minerální izolace z přírodních materiálů, bude mít možnost při Dni otevřených dveří v pátek 20. května od 12 do 16 hodin.

V květnu 2006 byl do provozu uveden nejmodernější závod na výrobu minerální izolační vaty v Evropě. Náklady na vybudování závodu Knauf Insulation v Průmyslové zóně Krupka na Teplicku tehdy přesáhly 2, 5 miliardy Kč. Každý kdo bude chtít nahlédnout do zákulisí závodu a procesu výroby minerální izolace z přírodních materiálů bude mít možnost při Dni otevřených dveří. Základní kámen stavby závodu v Průmyslové zóně Krupka byl slavnostně položen 10. června 2005 a již za jedenáct měsíců, v květnu 2006, byl zahájen provoz. Výroba nejmodernější minerální izolace v Krupce zaměstnává více než stovku zaměstnanců. Řada lokálních firem pak funguje v roli dodavatelů.

Podpora regionu
"Každý rok věnujeme na podporu regionu prostředky ve výši zhruba 0,1% hodnoty našeho obratu. Forem je celá řada, a to od systematické dlouhodobé podpory neziskových společností a občanských sdružení, přes roční Grant Knauf Insulation pro neziskové projekty až po individuální jednorázové akce typu sanace hradeb Hradu Krupka," komentuje ředitel závodu Ing. Jan Brázda roli Knauf Insulation na Teplicku.

V roce 2009 prošla výroba v závodu zásadní změnou
"Vytvořili jsme si strategickou konkurenční výhodu, kdy naše skleněné vlákno spojujeme pojivem na bázi přírodních škrobů. Výrazně jsme omezili svou závislost na produktech z ropy. Nabízíme mimořádně inovativní technologii a výrobky, které posunuly pojmy jako měrná emise výroby minerální izolace nebo standardy kvality vnitřního ovzduší v budovách. Hovoříme o technologii Ecose. Tu nabízíme formou licence dalším odvětvím, kde se dosud používá pojivo na bázi fenol-formaldehydové pryskyřice. Orientujeme se na další zvyšování podílu na trhu minerálních izolací. Investujeme do koncepce bezodpadového výrobního procesu, dalšího snižování spotřeb energie na výrobu izolace a zvyšování využití recyklovaných materiálů v našich procesech," popisuje inovaci Knauf Insulation ředitel Brázda.

Den otevřených dveří
Den otevřených dveří závodu Knauf Insulation v Průmyslové zóně Krupka se koná v pátek 20. května od 12.00 do 16:00. Více informací o výrobním závodu naleznete na www.caschranitenergii.cz.

*****
O Knauf Insulation
Společnost Knauf Insulation je nejrychleji rostoucím dodavatelem izolací se širokou škálou výrobků splňujících požadavky na energetickou účinnost, tepelnou, zvukovou a požární odolnost nových i rekonstruovaných domů. Sortiment zahrnuje minerální vlnu ze skleněných a kamenných vláken, XPS, EPS a dřevocementové desky Heraklith. Knauf Insulation je součástí skupiny Knauf a působí ve více než 50 zemích světa, kde zaměstnává přes 5 000 lidí. V současné době se společnost pyšní novým unikátním výrobním řešením. Přírodní skelná minerální izolace je vyráběna za použití ECOSE® Technology. Neobsahuje formaldehyd, fenoly, akryláty a umělá barviva. Kvalitu izolací s ECOSE® Technology potvrzují také mnohá ocenění jako je respektovaná Inovace roku 2009, cena Izolace roku 2009 na mezinárodní konferenci Global Insulation 2009 v Praze, bronzová medaile v soutěži Stavební výrobek a technologie roku 2009. Z nizozemského Rotterdamu si odvezla cenu Dubo Award 2009 za přínos k ochraně životního prostředí. Dále pak získala zlatou medaili IBF 2010 standardně udělovanou v rámci České republiky a mezinárodně prestižní zlatý certifikát Eurofins Gold za kvalitu vnitřního ovzduší. Knauf Insulation, výrobce minerálních izolací, se stal v této kategorii vůbec prvním držitelem tohoto ocenění na světě. Více na: www.knaufinsulation.cz, www.caschranitenergii.cz, www.ecose-technology.com , www.knaufinsulation.com


KNAUF INSULATION, spol. s r.o.
logo KNAUF INSULATION, spol. s r.o.

KNAUF INSULATION, spol. s r.o. dodává klientům izolace ze skelné a kamenné vlny. Nabízí široké spektrum produktů pro bytové a nebytové budovy a zaměřuje se na komplexní řešení ve snižování energetické náročnosti. Staví na 30 letech zkušeností a patří ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.