logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Výsledky soutěže Premiérová novinka na Infothermě 2014

Na úvodní tiskové konferenci při otevření specializované topenářské výstavy v Ostravě byly vyhlášeny i vítězné firmy hlasovací soutěže čtenářů TZB-info – Premiérová novinka pro Infothermu 2014.

Reklama

Tisková konference již 21. ročníku Infothermy v kongresovém centru výstaviště Černá louka byla již tradičně bohatě navštívena.

Europoslanec Evžen Tošenovský na Infotherma 2014
Europoslanec Evžen Tošenovský
V úvodu promluvil ministr průmyslu a obchodu Jiří Cienciala, který kritizoval módní vlny, které do energetiky nepatří. Přístup, kdy se například vývoj technologie výroby elektřiny začne orientovat výhradně na jaderné zdroje a pak zase výhradně na solární zdroje nazval „škarpismem“.

Europoslanec Evžen Tošenovský ve svém příspěvku informoval o dalším rozhodovacím procesu v Evropském parlamentu, jehož výsledkem podle něj bude povinný podíl výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů ve výši 30% jednotně pro všechny země EU do roku 2030.

Poté přišly na řadu otázky z pléna a odpovědi zástupců státních institucí. Největší prostor v této diskuzi si přisvojil Petr Měchura, který stejně jako vloni kritizoval podmínky dotačního programu Nová zelená úsporám.

ředitel Státního fondu životního prostředí ČR Jaroslav Hrubeš na Infotherma 2014
ředitel Státního fondu životního prostředí ČR Jaroslav Hrubeš
Na kritiku odpověděl přítomný ředitel Státního fondu životního prostředí ČR Jaroslav Hrubeš.

Posledním bodem programu zahajovací tiskové konference bylo vyhlášení výsledků soutěží TOP energie 2014, TOP DESING 2014. K těmto soutěžím v letošním roce přibyla nová soutěž o NEJLEPŠÍ PREMIÉROVOU NOVINKU pro Infothermu 2014, kterou organizovala redakce TZB-info spolu s pořadatelem výstavy Agenturou Inforpres.

Soutěž o NEJLEPŠÍ PREMIÉROVOU NOVINKU pro Infothermu 2014

Soutěž probíhala na portálu TZB-info od začátku prosince loňského roku. Čtenáři TZB-info mohli vybírat jednu ze třinácti novinek vystavovaných na letošním ročníku Infothermy, které firmy přihlásily do soutěže. Diplomy a věcné dárky pro oceněné firmy předával za TZB-info Milan Bechyně.

soutěž o NEJLEPŠÍ PREMIÉROVOU NOVINKU pro Infothermu 2014
Vyhlášení výsledků soutěže o NEJLEPŠÍ PREMIÉROVOU NOVINKU pro Infothermu 2014

Výsledky soutěže:

  1. Vítězem soutěže se stala společnost VIADRUS s nástěnným kondenzačním kotlem NAOS na zemní plyn či propan s originálním designem
    Tento energeticky úsporný kondenzační plynový kotel se pyšní ojedinělou moderní konstrukcí s netradičním řešením opláštění na bázi plastu ve výjimečném designovém provedení. Výměník kotle je vyrobený z kvalitní nerezové oceli. Kotel je dodáván ve 3 variantách: pouze pro vytápění bez možnosti ohřevu teplé vody, s průtokovým ohřevem teplé vody, nebo s přípravou na připojení externího nepřímotopného zásobníku. Předností tohoto nástěnného kotle je i široký rozsah regulovatelnosti výkonu od 5 do 24 KW. Plynový kotel NAOS získal v Praze na výstavě For Therm 2013 cenu GRAND PRIX v soutěži o nejlepší exponát/technologii.
  2. Jako druhou nejlepší novinku vybrali hlasující systém pro efektivní využívání sluneční energie Solar KERBEROS společnosti UNITES Systems.
    Solar KERBEROS je ostrovní systém pro efektivní využití energie z fotovoltaických panelů. Jeho hlavní částí je DC/DC měnič se sledováním bodu maximálního výkonu (MPPT), který zajišťuje optimální využití dostupné el. energie při jakémkoli oslunění panelů. Primární funkcí SK je ohřev vody v akumulačním ohřívači (bojleru).
  3. Třetí oceněnou novinkou je Interiérový kotel (krbová kamna s výměníkem) VERNER 13/10.2 společnosti VERNER.
    Nová generace interiérových kotlů VERNER tradičně spojuje největší přednosti kotlů a krbových kamen. Nově přebírá i část vlastností od krbových vložek a to zejména v designových vlastnostech. Novinka! Model 13/10.2 lze s pomocí speciálního rámu zastavět do podoby krbové vložky.

Redakce TZB-info vylosovala 3 hlasující v soutěži, kterým bude zaslána věcná odměna. Na odměnu se mohou těšit Michal Kristek, Lada Kunetková a Miroslav Ťápal.


Navštivte stánek redakce TZB-info na veletrhu Infotherma 2014, najdete nás v Pavilonu A1, Stánek č. 021




Stánek TZB-info na veletrhu Infotherma 2014
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.