logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Rekuperace ATREA s tepelným čerpadlem AC Heating ve vzorovém domě firmy RD Rýmařov v Brně

Tepelná čerpadla AC Heating || Rekuperace ATREA a TČ AC Heating ve vzorovém domě firmy RD Rýmařov v Brně. Uvažujete o podobně chytrém způsobu vytápění?

Moderní rodinné domy disponují energeticky úspornými systémy vytápění. Mezi takové se bezesporu řadí i vytápění tepelným čerpadlem v kombinaci se vzduchotechnickou jednotkou. Právě takový systém byl realizován ve vzorovém domě RD Rýmařov na výstavišti v Brně pomocí vzduchotechnické rekuperační jednotky ATREA Duplex RK3 a tepelného čerpadla AC Heating Convert AW9 s regulačním systémem xCC.

Uvedený systém vznikl na základě spolupráce vývojových týmů ATREA a AC Heating kde ATREA přispěla svými zkušenosti v oblasti teplovzdušného větrání, rekuperace a chlazení a tým AC Heating zastřešil oblast měření a regulace, přirozeně včetně dodávky tepelného čerpadla.

Rodinný dům společnosti RD Rýmařov s tepelnou ztrátou 6kW při -12oC je vytápěn a větrán teplovzdušnou rekuperační jednotkou ATREA Duplex RK3 a tepelným čerpadlem AC Heating Convert AW09. Jako doplněk slouží solární panely, které jsou účinné zejména při přímém slunečním svitu. Záložním zdrojem tepla jsou elektrická topná tělesa o výkonu 6kW.

Jak to funguje?
V zimním období se tepelné čerpadlo jako topný zdroj se stará o dodávku tepla pro vzduchotechnickou jednotku i integrovaný zásobník tepla (IZT), který slouží jako zásobník teplé užitkové vody (TUV) i akumulační nádrž pro vzduchotechniku.
V letním režimu tepelné čerpadlo AC Heating s regulačním systémem xCC ohřívá TUV, řídí provoz solárních kolektorů a zajišťuje chlazení celého objektu, opět prostřednictvím rozvodů vzduchu po domě vzduchotechnické jednotky Duplex RK3.

Vybavení technické místnosti
V technické místnosti jsou osazeny příslušné rozvody s trojcestnými ventily, které určují zda se bude nahřívat spodní nebo horní část IZT. Horní část je určena pro TUV, spodní část slouží jako zásobník tepla určeného pro vytápění ze solárních panelů i tepelného čerpadla.
Venkovní část systému tvoří fasádní vstup a výstup vzduchu pro VZT ATREA a venkovní jednotka TČ AC Heating s propojovacím vedením uloženým v zemi.

Regulace, ovládání
Řízení celého systému ventilů, solárních článků a záložních přímotopných elektrických těles je zajištěno regulačním systémem xCascade Control (xCC), který je součástí tepelného čerpadla AC Heating. Ovládání vzduchotechniky se provádí přes panel přímo v obývacím pokoji, tepelné čerpadlo se ovládá pomocí dotykového displeje, který je umístěn na vnitřním modulu tepelného čerpadla nebo přes počítač.

Chcete se podívat?
Výslednou spoluprací vznikl spolehlivý, komfortní ale především úsporný vytápěcí systém, který umožňuje v letních měsících chladit.
Pokud máte zájem o prohlídku takto realizovaného vytápění domu obraťte se na nás, rádi se Vám budeme věnovat.
AC Heating - tepelná čerpadla s invertorem
logo AC Heating - tepelná čerpadla s invertorem

Společnost KUFI INT je česká firma, která vyrábí a instaluje tepelná čerpadla AC Heating Convert AW. Naše tepelná čerpadla vytápí rodinné domy, bytové domy, školy, školky, administrativní budovy a průmyslové haly. Máme za sebou stovky instalací tepelných ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.