logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Navzdory ekonomické recesi se českým cihlám na Slovensku daří

Zvýšenou poptávku po cihelném materiálu zaznamenává i navzdory krizi česká společnost HELUZ, cihlářský průmysl v.o.s. Export na Slovensko v r. 2010 tvoří již téměř 20% obratu, tedy 5% nárůst oproti r. 2009.

Důvodem zvýšené poptávky je především kvalita, cenová konkurenceschopnost a nabídka novinek.

HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. působí na slovenském trhu již pátým rokem a svou pozici mezi leadery stále upevňuje. V současné době je Slovensko nejvýznamnějším zahraničním partnerem společnosti, zaujímá celkové první místo v exportu, za ním pak následuje Polsko a Rakousko. „Slovenský trh je otevřený novým technologiím a nabídce nových produktů. Firmy novinky vítají a rychle se s nimi učí pracovat“ hodnotí slovenský trh Ing. Jan Krampl, obchodní ředitel společnosti.

Největší zájem je o vysoce tepelněizolační broušené cihly HELUZ Family a STI pro obvodové zdivo, ale i další sortiment cihel pro nosné zdivo a příčky v broušeném provedení. „Naše společnost navíc vyrábí řadu výrobků v rozměrech, o které je zájem hlavně na Slovensku a v ČR se téměř neprodávají,“ doplňuje Krampl. Výhodou českého výrobce také je, že slovenským odběratelům nabízí služby, které na slovenském trhu zatím nepatří mezi standardní, jako např. cenovou nabídku s kompletní specifikací materiálu dle projektu, zpracování kladečského plánu stropu a překladů, výpočet tepelných ztrát konstrukcemi obálky budovy a nákladů na vytápění, dodávku materiálu včetně malt, lepidel a potřebných pomůcek pro zdění přímo na stavbu dle harmonogramu výstavby, případně i s vyložením hydraulickou rukou. Zákazníci i projektanti mohou využít statické programy pro výpočet únosnosti zdiva i služby statika.

Zásadní podíl na výstavbě zaujímají rodinné domy, menší zájem je pak vlivem doznívající ekonomické krize o bytové domy či objekty, jako jsou zdravotnická zařízení či domovy důchodců. Ty byly stavěny především v minulém roce. Mezi úspěšně dokončené objekty patří například budova polikliniky Betliarská v Bratislavě, bytové domy Kaskády a Green park či bratislavský polyfunkční dům Median House. „Ekonomická recese je zde stále cítit. Zatímco v roce 2009 byl zájem především o velké stavby, letos se nám daří více se prosazovat především u individuálních investorů, kteří oceňují technické parametry při srovnatelné ceně s konkurencí,“ doplňuje Krampl.



Cihelna HELUZ

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. vznikla v roce 1992. Vlastní celkem osm výrobních provozů ve třech lokalitách. V Dolním Bukovsku, kde sídlí také centrála společnosti, je cihlářská výroba, výroba stropních konstrukcí, výroba roletových překladů a výroba cihelných komínů. V Hevlíně u Znojma jsou dva výrobní závody na kompletní cihlářský sortiment a v Libochovicích nedaleko Prahy je cihelna a panelárna.
Společnost je největším českým výrobcem cihlářského zboží. Vyrábí a dodává komplexní cihelný systém pro hrubou stavbu, jehož součástí jsou tepelněizolační cihelné bloky pro obvodové zdivo, cihly pro nosné, příčkové a akustické zdivo, keramické stropy a překlady, nosné překlady pro venkovní rolety a žaluzie, keramické stropní panely, cihelné komíny, cihelné obkladové pásky a nepálené cihly.
HELUZ cihlářský průmysl a.s.
logo HELUZ cihlářský průmysl a.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. patří mezi tři největší výrobce zdících systémů na našem trhu, jako jediná je ryze česká. Zákazníkům nabízí kompletní cihelný systém pro hrubou stavbu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.