logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Nové ceníky stavebních materiálů a stavebních prací

Firma Callida, s.r.o. vydala aktualizaci oceňovacích podkladů pro rozpočtový systém euroCALC 3 v CÚ 2010/II. Novinkou jsou návazné položky, nové ceníky stavebních prací, materiálů a nové položky.

Společnost Callida, s.r.o. vydala novou aktualizaci oceňovacích podkladů pro rozpočtový systém euroCALC 3 v cenové úrovni 2010/II. Významnou novinkou jsou návazné položky, zaktualizované ceníky stavebních prací a materiálů a nové položky.

Zásadní novinkou jsou návazné položky, které pro rozpočtáře znamenají výraznou úsporu času při zadávání položek do stavebního rozpočtu. Zároveň rozpočtář získá větší jistotu, že nezapomněl na důležité položky. V praxi to znamená, že když rozpočtář přidá položku z katalogu stavebních prací (montáže, osazování aj.), které neobsahují ve skladbě předmět montáže (montáž okna › okno), automaticky mu rozpočtový program euroCALC 3 nabídne položky stavebních materiálů, které souvisí s danou položkou stavební práce. Rozpočtář pouze označí vybrané materiály a odešle je do rozpočtu. Nebo položce prací přidá výměru, návazné položky ji převezmou a následně se všechny položky přenesou do rozpočtu. Položky stavebních prací jsou doplněny o příznaky, které rozpočtáři napoví, že k těmto položkám by měl zadat ještě materiál ve formě specifikace. Významnou aktualizací prošly ceníky stavebních prací a ceníky stavebních materiálů databáze oceňovacích podkladů SCI.

Katalog stavebních materiálů byl rozšířen o více než 4600 stavebních výrobků (např. Wienerberger cihlářský průmysl, a.s. - cihly broušené, malty, omítky, příčkovky, LASSELSBERGER, s.r.o. - obkladačky, dlaždice, listely, bordury, Knauf Insulation Trading, s.r.o. - izolační role a izolační desky, Maincor s.r.o. - veškerý sortiment řady Mainfllor, Mainpex, Mainpress, Mainox, Mainsteel, Bosch Termotechnika s.r.o. - kotle Dakon na tuhá paliva a plyn, PERLIT, spol. s r.o. - expandovaný perlit, NEXT spol. s r.o. - fólie protisluneční, ochranné a bezpečnostní, COBRA spol. s r.o. - dveřní kování, Jihomoravská armaturka spol. s.r.o. - spojky potrubní PVC, Saint-Gobain Isover CZ s.r.o. - izolační desky, Heluz cihlářský průmysl v.o.s. - stropní nosníky, cihelné keramické komíny, PÓROBETON Ostrava a.s. - ztracené bednění U- profil aj.) a současně došlo k aktualizaci 4000 cen stavebních materiálů. Do katalogu stavebních prací bylo přidáno přes 700 návazností položek mezi katalogy stavebních prací a stavebních materiálů a přes 700 dalších položek prací s indikací specifikace.

Celkově byly zaktualizovány ceny skladby nákladů všech položek stavebních prací (více než 6500 položek a přes 43000 rozměrových variant). Nové ceny prací a materiálů jsou pro rozpočtáře a kalkulanty důležité při sestavování stavebních rozpočtů a oceňování stavebních zakázek v systému euroCALC 3. Tento rozpočtový program slouží především k vytváření rozpočtů, poptávek, vyhodnocování nabídek a ke všem dalším činnostem, souvisejících se stavebními zakázkami. Ve spojení s aktuálními daty představuje plnohodnotný nástroj pro oceňování staveb a stavebních prací pro každou stavební firmu či rozpočtáře.

Další informace o nových oceňovacích podkladech jsou k dispozici na http://www.callida.cz.
Callida, s.r.o.
logo Callida, s.r.o.

Zjednodušujeme přípravu a realizaci projektů především ve stavebnictví. Naše služby a produkty jsou určené firmám všech velikostí, které mají zájem zlepšit práci s daty a informacemi. Vyvíjíme a poskytujeme systémy, které pomáhají v jakékoli fázi životního ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.