logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Pipelife Czech s.r.o. - trendy v oboru a novinky

Vidíme stále zřetelnější trend odklonu od PP-R pro rozvod sanity a od měděných systémů pro ÚT k univerzálnímu a komplexnímu řešení, řekl RNDr. Matula CSc., obchodní a marketingový ředitel Pipelife Czech s.r.o.

Ke strategickému rozhodnutí, že se skupina Pipelife bude angažovat i ve výrobě a distribuci plastových potrubních systémů pro vnitřní instalace došlo v rámci mezinárodního holdingu Pipelife již před šesti lety, řekl v rozhovoru pro časopis Česká instalatér RNDr.Dalibor Matula, CSc., obchodní a marketingový ředitel Pipelife Czech s.r.o. a pokračoval: " V ČR jsme tuto strategii mimo jiné naplnili i koupí výrobce systému PP-R, kterou byla Instaplast Praha a.s."

Ke změnám po převzetí firmy Instaplast řekl RNDr. Matula mimo jiné následující:

Před koupí společnosti Instaplast Praha jsme se samozřejmě mimo jiné zabývali i otázkou kvality výrobkůvyráběných ve výše zmíněné firmě a porovnávali ji s výrobky 20-ti konkurenčních výrobců ze západní Evropy, ČR, Turecka a Číny. Potvrdilo, se, že výrobky společnosti Instaplast byly sice velmi kvalitní, nocméně nedosahovaly špičkových parametrů výrobců zejména ze SRN a taky požadavků naší společnosti. Jelikož otázka kvality výrobků a zboží jepro společnost Pipelife důležitou prioritou, začali jsme to ihned řešit. Došlo ke zvýšení četnosti kontrol kvality výrobků, rozšíření laboratoře, jejího dodatečného vybavení, a zvýšení počtu pracovníků laboratoře i k úpravě některých výrobků a jejich komponent. Všechny tyto kroky přinesly v poměrně krátké době výsledky jak ve zlepšení efektivnosti výroby, tak i ve zvýšení jakosti výrobků.

Jako jeden z příkladů změn výrobků uvedl RNDr. Matula vylepšení mechanických vlastností kombinovaných tvarovek, tj. tvarovek s mosaznými zástřiky. Jednalo se o zkoušky za jakého kroutícího momentu dojde k prolínání vody mezi plastem a mosazným zástřikem a kdy nastane poootočení závitu. Výsledky shrnul RNDr. Matula: "V současné době dosahujeme srovnatelných výsledků při zkoušce na tzv. "torque" (kroutící moment) se západoevropskými výrobci a jednoznačně dosahujeme i nejlepších výsledků mezi českými výrobci. Tímto jsme tedy výrazně zvýšili bezpečnost těchto tvarovek během montáže."

"V posledních letech vidíme stále zřetelnější trend odklonu od systému PP-R pro rozvod sanity a od měděných systémů pro ÚT k univerzálnímu a komplexnímu řešení", řekl k trendu vývoje RNDr.Matula.
Společnost Pipelife Czech má v současné době jako jediná na českém trhu komplexní produktové portfolio pro řešební veškerých vnitřních instalací a rozvodů. Pro pitnou a teplou vodu a stlačení vzduch má společnost mino PP-R univerzální sytém RADOPRESS (systém vícevrstvých trubek pro sanitu a vytápění s otopnými tělesy i podlahové vytápění), který více vyhovuje zmíněnému trendu. I v kanalizaci je situace podobná. Vedle "klasiky" běžného polypropylenového odpadního potrubního systému HT cv ČR s nejširším sortimentem tvarovek tichý odpadní systém STILLA, u kterého byly v loňském roce vylepšeny technické parametry útlumu hluku.

Z plánů RNDr.Matula v rozhovoru zmínil mimo jiné rozšíření tvarovek v systému PP-R na základě požadavků zákazníků, další vylepšení systému STILLA a novinky rovněž v mateřském závodě v Otrokovicích v oblasti inženýrských sítí. Zdroj: dle rozhovoru pro Český instalalér 2/2010
Pipelife Czech s.r.o.
logo Pipelife Czech s.r.o.

Společnost Pipelife Czech s.r.o. je výrobcem a prodejcem plastových potrubních systémů a zároveň i prodejcem systémů pro inženýrské sítě z produkce ostatních závodů Pipelife.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.