logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Příprava instalací pro kuchyňskou linku

Instalace je vždy nutné připravovat na konkrétní podobu kuchyně.

Reklama

  • DŘEZ - přívod studené a teplé vody ve výšce cca 60cm, odpad ve výšce cca 40cm.

    úsporný sifon Geberit

    Plánujeme-li drtič potravinového odpadu, nesmí být odpad výše než 35-40cm. Pro drtič umístíme navíc jednu zásuvku 220V, ovládanou buď vypínačem nebo tzv. pneu spínačem drtiče. Všechny instalace umisťujeme do dřezové skříňky přímo pod dřez.
    Např. společnost Geberit nabízí funkční a prostorově úsporná řešení pro každý typ dřezu, včetně dvou- a třídílných. Ke stěně přiléhající zápachová uzávěrka nepřekáží a neubírá místo ve skříňce. V tomto prostoru, který dříve nebylo možné efektivně využít, můžete nyní umístit např. výsuvný odpadní kontejner nebo dokonce myčku. Dřezové odpadní soupravy Geberit jsou opatřeny přípojkami pro pračky a myčky nádobí

  • MYČKA - je umístěna zpravidla hned vedle dřezu, proto potřebné instalace připravíme do dřezové skříňky. Samostatné připojení Geberit Bude potřeba přívod studené vody, odpad a zásuvka 220V (jištěná 16A jističem).

    samostatné připojení Geberit
    Myčku lze napojit také na vývody pro dřez - na přívod studené vody přidáme tzv. kombinovaný ventil, který rozdělí přívod vody do baterie a do myčky. Odpad pak svedeme do sifonu dřezu, lepší varianta je samostatný odpad - odpadní systémy myček jsou pro pro montáž do stěny i na stěnu

  • VARNÁ DESKA - pro elektrickou varnou desku připravíme kabel 380V, v některých případech lze i 220V. Pro plynovou varnou desku připravíme přívod plynu v nejbližší skříňce, pokud není pod deskou trouba, může být ventil plynu i pod deskou ve výšce cca 70cm. Dále budeme potřebovat elektrickou zásuvku 220V (zapalování).

  • TROUBA - je napojena na zásuvku 220V, umisťujeme ji zásadně mimo spotřebič.

  • MIKROVLNKA - je napojena na zásuvku 220V, umisťujeme ji zásadně mimo spotřebič.


  • dřezový sifon s výpustí Alca plast
  • DIGESTOŘ - zásuvka 220V (většinou v komíně odsavače). Odtah digestoře řešíme dle požadavků výrobce, zpravidla použijeme odvod průměru 125mm umístěný nad motorem digestoře. Lze použít i tzv. vario systém, jehož pomocí napojíme odsavač do vzdálenějšího místa.

  • CHLADNIČKA - zásuvku pro chladničku umisťujeme mimo kompresor. Pro vestavnou chladničku nesmí zásuvka přijít za spotřebič, jelikož některé modely je nutné při rozmrazování vytáhnout ze zásuvky.

Použitý zdroj: www.rekonstrukce.cz, www.alcaplast.cz a www.geberit.cz
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.