logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Program euroCALC 3 je nejvýkonnější software pro oceňování stavebních prací na trhu

Firma ATOM PROJECT s.r.o. se zabývá cenovým managementem staveb, tvorbou rozpočtů, propočtů a VV pro projektanty, developery, investory i dodavatele. V programu euroCALC 3 zpracovali stovky rozpočtů.

Reklama

Program euroCALC 3 je nejvýkonnější software pro oceňování stavebních prací na trhu

Firma ATOM PROJECT s.r.o. se zabývá cenovým managementem staveb, tvorbou rozpočtů, propočtů a výkazů výměr pro projektanty, developery, investory i dodavatele staveb. Za posledních několik let její odborníci zpracovali v programu euroCALC již stovky rozpočtů. „Program euroCALC má spoustu vlastností a funkcí, které v konkurenčních programech buď úplně chybí, nebo v nich nejsou tak dobře zpracovány,“ říká Tomáš MAREK, jednatel společnosti ATOM PROJECT s.r.o.

Vyzdvihuje zejména následující funkce:

hierarchická třídicí kritéria (HTK)

Toto je vlastnost, která oddělila euroCALC od ostatních konkurenčních programů a posunula jej o třídu výš. Mít možnost se na zakázku dívat podle různých kritérií třídění, zpracovat stavbu s mnoha objekty v rámci jedné zakázky, mít dokonalý způsob filtrace a vyhledávání položek v zakázce i v datové základně – toto nenabízí žádný jiný program.

databáze zakázek

Přiznám se, že jsme z počátku vůbec nebyli nadšeni tím, že program euroCALC ukládá jednotlivé zakázky (rozumějte rozpočty) do databáze zakázek a nikoli každou zakázku do samostatného souboru. Praxe ale ukázala, že toto řešení je velmi efektivní. Umožňuje totiž nejen mnohem lepší správu zakázek, jejich třídění podle různých vlastností nebo podle fází zpracování, ale (ve verzi euroCALC3) také sledování různých vlastností (například skladby nákladů) u všech zakázek nebo u vybraných skupin zakázek. Pro management ve stavebních firmách a zvláště v dnešní době, je nepostradatelné mít neustále na očích a pod kontrolou náklady staveb a sledovat je v euroCALCu, například podle jednotlivých středisek nebo stavbyvedoucích a potom je porovnávat se skutečností. Databáze zakázek přináší větší přehled, více bezpečí a usnadní práci každému, kdo se s ní naučí efektivně pracovat.

kopírování položek v rámci zakázky nebo mezi různými zakázkami pomocí funkce schránka

Ve verzi euroCALC 3 je k dispozici tato skvělá funkce. Umožňuje kopírování položek v rámci jedné zakázky nebo mezi různými zakázkami, a protože každá položka má mnoho různých vlastností, můžete si ve schránce zvolit, které vlastnosti zkopírovat chcete a které nechcete. Funkce schránka výrazně šetří čas.

euroCALC - excel tam a zpět

Starý scénář:

1. Obdržíte od zákazníka podklady pro zpracování nabídky ve formátu, který je právě pro Vás absolutně nevyhovující (jako vždy). Zákazník bude požadovat vyplnění Vašich cen do jeho podkladů.
2. Zbytečně promarníte desítky hodin přepisováním jednotlivých položek do programu pro oceňování stavebních prací (prosím!!!, ať ten rozpočet nemá 2500 položek).
3. Vypracujete nabídku ve Vašem programu.
4. Zbytečně promarníte desítky hodin přepisováním jednotlivých cen do podkladů, které máte od zákazníka.
5. Bude-li se toto opakovat na mnoha zakázkách, budete se asi divit, proč od Vás Vaši rozpočtáři pořád utíkají.

Nový scénář:
1. Použijete funkci euroCALC – excel tam a zpět.

Závěr

Program euroCALC 3 je nejlepší software pro oceňování stavebních prací na trhu. Žádný profesionál ve stavebnictví nechce zůstat pozadu. A co vy?

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.