logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

ÚDRŽBA HISTORICKÝCH STAVEB

Seminář 14. 4. v Praze "Údržba historických staveb" se zaměří na ochranu a opravy vybraných částí historických objektů - kamenné zdivo, historické omítky, dřevěné konstrukce a tradiční střešní krytiny.

Datum a místo konání:
14. 4. 2010 - středa - od 9 do 13 h
Lisabonská 4, Praha 9

Přednášející a obsah semináře:

KAMENNÉ ZDIVO - Doc.Ing. Václav Kupilík, CSc., Fakulta stavební ČVUT: Faktory ovlivňující trvanlivost kamene (vliv korozivních účinků povětrnosti na trvanlivost povrchu, nasákavost a struktura kamene, objemové změny při cyklickém kolísání teploty, změna solí vyskytujících se uvnitř kamene, povrchové krusty atd.). Sanace poškozeného kamenného zdiva - zpevněním a konzervací povrchových vrstev, opravou porušené části zatmelením. Příklady porušeného kamene z praxe.
OMÍTKY - Ing.arch. Miloš Solař, NPÚ ústřední pracoviště:
Základní praktické i teoretické zásady obnovy omítek, význam užitých materiálů a technologií pro vzhled a způsob stárnutí. Co a proč je konkrétně předmětem památkové ochrany. Historická a výtvarná hodnota omítek.

DŘEVĚNÉ KONSTRUKCE - Ing. Jiří Bláha, Ph.D., Ústav teoretické a aplikované mechaniky AV ČR:
Konstrukční ochrana historických dřevěných konstrukcí - význam správné údržby a preventivní péče, nedestruktivní diagnostika skrytého poškození, přiměřená sanační a statická opatření při opravách narušených částí, nejčastější chyby a závady.

STŘEŠNÍ KRYTINY - Ing. Radek Kratochvíl, Kratochvíl střechy s.r.o.:
Druhy tradičních střešních krytin a jejich údržba, navrhování a provádění oprav a rekonstrukcí, chyby při pokládce krytin, příklady z praxe.

Pořadatel:
STUDIO AXIS, spol. s r.o.
Lisabonská 2394/4, 190 00 Praha 9
Tel.: 277 775 917
E-mail: studio@studioaxis.cz

Podrobné informace a on-line přihlášky:
www.studioaxis.cz
STUDIO AXIS - Centrum vzdělávání ve stavebnictví
logo STUDIO AXIS - Centrum vzdělávání ve stavebnictví

Specialista na celoživotní vzdělávání a rekvalifikace v oboru stavebnictví a architektury, pořádá odborné školení, semináře, kurzy, rekvalifikace, konference, výstavy i prezentace. Akce jsou akreditovány pro členy ČKAIT, ČKA a úředníky samosprávy.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.