logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Nová aktualizace euroCALC 3.5.0.1056 potvrzuje rychlý vývoj systému

Import a export ceny do formátu XC4, nové tiskové prostředí, pravidlo 80/20 pro HTK, dynamické zobrazování dat, nástroje na přenos dat, to je pouze krátký výčet novinek zásadní aktualizace systému euroCALC 3.5.

Import a export ceny do formátu XC4 (ASPE), nové tiskové prostředí, pravidlo 80/20 pro HTK, dynamické zobrazování dat v kontingenčních grafech, komfortní nástroje na přenos dat, to je pouze krátký výčet novinek právě vydané zásadní aktualizace systému euroCALC 3.5.

Přinášíme rozhovor s vedoucím vývojového oddělení Jaroslavem Čápem:

1. Od poslední verze se vývoj na nějakou dobu odmlčel, jaké k tomu byly důvody?
euroCALC 3 přinesl od svého vydání spoustu novinek. Přišla vhodná doba na celkovou revizi systému a jeho optimalizaci. Při této činnosti jsme ale do systému průběžně zpracovávali spoustu námětů na nové funkce. Celkem bylo do systému zpracováno více než 200 požadavků.

2. A jak to tedy dopadlo? Co uživatelům březnová verze přináší?
Výsledkem našeho snažení je stabilnější produkt, bohatší o spoustu nových funkcí, schopný dalšího rozvoje. Uživatelé za vývoj systému platí a my usilujeme o to, aby mohli i nadále za své peníze dostávat nějakou přidanou hodnotu a již teď mají jeho uživatelé před konkurencí ohromnou výhodu. Revizí například prošel celý modul synchronizace a díky tomu jsme následně během jednoho týdne zpracovali čtyři nové funkce pro přenos dat. Přidání dalších takových funkcí může rychle následovat. Krok, který jsme udělali, je velkým přínosem pro systém – a tedy pro uživatele.

3. Na konferenci „Očekávaný vývoj odvětví stavebnictví v ČR a na Slovensku“ v únoru 2010 bylo několik příspěvků věnováno informačním systémům a důležitosti jejich vzájemné komunikaci. Březnová aktualizace programu euroCALC 3.5 přináší právě mimo jiné import a export ceny do formátu XC4 (ASPE). V čem je tato funkcionalita přínosem pro uživatele euroCALC 3?
Import z formátu XC4 je v podstatě rozšířením stávajícího importu z excelu, který byl do systému zpracován loni na jaře a setkal se s velmi příznivými ohlasy uživatelů. Využívá tedy jeho uživatelsky příjemné interaktivní ovládání. Každý, kdo ovládá import z excelu, ovládne celkem hravě i import z ASPE. Díky chytře navrženému modulu na import dat je do budoucna relativně snadné rozšiřovat import o další podobné formáty (XML).

4. euroCALC 3 je moderním nástrojem také pro manažery, jak lze využít nové funkce dynamického zobrazování dat v kontingenčním grafu?
Kontingenční tabulky a grafy implementované do systému euroCALC, mají ve světě software velký respekt. Náš dodavatel těchto komponent, za ně obdržel řadu prestižních ocenění a skrývá se v nich obrovský potenciál. Bude především na uživatelích, zda tohoto potenciálu budou chtít skutečně využívat a podělí se s námi o své náměty.

5. Prozradíte nám, jaké další novinky pro uživatele chystáte?
Vše se jistě dozvíte v ten správný čas, ale určitě se mají na co těšit.

Více o novinkách čtěte zde.
Callida, s.r.o.
logo Callida, s.r.o.

Zjednodušujeme přípravu a realizaci projektů především ve stavebnictví. Naše služby a produkty jsou určené firmám všech velikostí, které mají zájem zlepšit práci s daty a informacemi. Vyvíjíme a poskytujeme systémy, které pomáhají v jakékoli fázi životního ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.