logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Investice za 1,45 miliardy korun plánuje na letošní rok Severočeská vodárenská společnost (SVS). K největším projektům, které zahájila firma už v loňském roce, patří Čistá Ploučnice.

Reklama

"Zhruba 530 milionů korun je určeno na obnovu stávajícího majetku, zbylé dvě třetiny na strategické investice směřující ke splnění evropských norem pro čištění odpadních vod a kvalitu pitné vody," informovala mluvčí společnosti Dagmar Haltmarová.
V loňském roce počítala Severočeská vodárenská společnost (SVS) s investicemi za 1,375 miliardy korun, nakonec byly ale ještě zhruba o deset procent vyšší a překročily 1,5 miliardy korun.
Většina investičních prostředků směřuje na akce, které mají zajistit splnění evropských norem, jež musejí od počátku příštího roku splňovat obce s více než 2000 obyvateli.
K největším projektům, které zahájila firma už v loňském roce, patří Čistá Ploučnice za zhruba 600 milionů korun. Zahrnuje rekonstrukci pěti čistíren odpadních vod v České Lípě, Novém Boru, Doksech, Jablonném v Podještědí a Zákupech a dostavbu kanalizace v oblasti Zákup, Kamenického Šenova a Mimoně. SVS projekt rozdělila na dílčí akce, které mají větší šanci získat dotace z Evropské unie.

zdroj: Českolipský deník 30.1.2010
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.