logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

ČEŠTÍ CIHLÁŘI ZVÝŠILI PEVNOST KERAMICKÉHO ZDIVA

Čeští cihláři zvýšili pevnost keramického zdiva. Cihly HELUZ P15 nově v broušené variantě. Pevnost zdiva z broušených cihel HELUZ P15 s použitím celoplošné malty se tak zvýšila o více než 50 %

Cihly HELUZ P15 nově v broušené variantě

S broušením cihelných bloků v pevnostní třídě P15 začala v srpnu letošního roku společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.
Díky zabroušení ložných ploch lze při zdění z těchto cihelných bloků použít celoplošnou tenkovrstvou maltu, která v kombinaci s jejich vysokou pevností zaručuje zatím nejvyšší hodnoty pevnosti zdiva z pálených cihel.

Dřívější nebroušené cihelné bloky HELUZ P15 byly určené pro zdění na klasickou vápenocementovou maltu. Oproti nim se pevnost zdiva z broušených cihel HELUZ P15 s použitím celoplošné malty zvýšila o více než 50 %.
Investorům a projektantům se tak nabízí stavební materiál určený pro staticky extrémně namáhané stavby a vícepodlažní objekty, který s sebou zároveň nese všechny výhody zdění z broušených cihel, jako je vyšší rychlost zdění nebo nižší technologická vlhkost zdiva a minimalizace tepelných mostů způsobených klasickou maltou.

Broušené cihelné bloky HELUZ P15 jsou určené pro tloušťku zdiva 24, 30, 36,5, 38, 40 a 44 cm.
Při tloušťce zdiva od 36,5 cm splňují tyto cihelné bloky bez zateplení požadavky tepelně technické normy.
HELUZ cihlářský průmysl a.s.
logo HELUZ cihlářský průmysl a.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. patří mezi tři největší výrobce zdících systémů na našem trhu, jako jediná je ryze česká. Zákazníkům nabízí kompletní cihelný systém pro hrubou stavbu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.