logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Superizolační cihelné bloky

Jednoduché a rychlé zdění, vynikající tepelněizolační vlastnosti, vysoká pevnost zdiva a zdravé vnitřní prostředí pro bydlení. Cihelné bloky HELUZ THERMO STI a HELUZ FAMILY.

Česká společnost Heluz cihlářský průmysl v. o. s. již šest let vyrábí superizolační cihelné bloky, které splňují parametry požadované pro obvodové zdivo energeticky úsporných a nízkoenergetických budov.

Jednoduché a rychlé zdění, vynikající tepelněizolační vlastnosti, vysoká pevnost zdiva a zdravé vnitřní prostředí pro bydlení, to jsou hlavní výhody cihelných bloků HELUZ s označením STI. Požadavky pro energeticky úsporné stavění splňují již při tloušťce zdiva 365 mm. Při použití cihelných bloků HELUZ THERMO STI šířky 440 a 490 mm splňuje jednovrstvé obvodové zdivo parametry požadované pro nízkoenergetické domy. Velmi nízká praktická vlhkost cihelných bloků, v porovnání s jinými materiály, umožňuje dosáhnout u zdiva v reálné stavbě hodnoty součinitele prostupu tepla U až 0,19 W/ m2K ( tepelný odpor R = 4,99 m2K/ W).

Samozřejmostí tohoto stavebního materiálu je vysoká pevnost, nehořlavost a vysoká požární odolnost, dobré akustické a akumulační vlastnosti i schopnost regulovat vlhkostní parametry v objektu. V srpnu roku 2009 uvedla společnost na trh cihelné bloky nové generace s názvem HELUZ FAMILY. Díky novému tvarovému řešení, optimálnímu vylehčení cihelného střepu a špičkové výrobní technologii vznikla cihla, která je opravdovým unikátem a její tepelnětechnické parametry jsou ještě o 23% vyšší než u cihel THERMO STI. Jednovrstvé obvodové zdivo z cihelných bloků HELUZ FAMILY o šířce 500 mm s venkovní tepelněizolační omítkou dosahuje součinitele prostupu tepla U = 0,15 W/ m2K ( tepelný odpor R = 6,30 m2K/ W) a vedle nízkoenergetických staveb je tedy možné tyto bloky použít i pro pasivní domy.

To je zcela nový pohled na cihelné zdivo, neboť doposud byla vžitá představa, že cihla bez silné vrstvy tepelné izolace nemůže splňovat požadavky na obvodovou konstrukci pasivního domu. Projektantům i budoucím investorům pasivních domů se zde nabízí nová varianta řešení stavby za příznivou cenu z masivního přírodního materiálu s dobrou akumulací, který v objektu zajišťuje optimální mikroklima pro bydlení.

Bonusem může být také jednoduché a rychlé zdění jednovrstvého cihelného zdiva na tenkou spáru v porovnání s prováděním komplikovaných fasádních zateplovacích systémů a zároveň jeho téměř neomezená životnost při minimálních nárocích na údržbu.


HELUZ cihlářský průmysl a.s.
logo HELUZ cihlářský průmysl a.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. patří mezi tři největší výrobce zdících systémů na našem trhu, jako jediná je ryze česká. Zákazníkům nabízí kompletní cihelný systém pro hrubou stavbu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.