logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Nový jednostranný překlad HELUZ snižuje náklady na výstavbu

Stejná kvalita, nižší cena – to jsou hlavní výhody nového nosného překladu, který od prosince 2008 nabízí firma HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. Český výrobce cihlářského zboží tak vychází vstříc požadavkům na zlevnění výstavby, aniž by snižoval kvalitu svých výrobků a následně celé stavby.

Reklama

Nosný překlad HELUZ 23,8 jednostranný je inovací původního nosného překladu oboustranného. Změna spočívá ve snížení průřezu horní výztuže, která je v překladu potřebná pouze při manipulaci a po zabudování do stavby se již staticky neuplatňuje. Oproti oboustrannému překladu má tedy novinka pevně určený způsob uložení na zdivo. Orientace spodní nosné části je srozumitelně označena pomocí vytlačených nápisů nahoru / dolů, natištěných šipek a také nápisu HELUZ, který je při správném uložení dobře čitelný.
Úsporou materiálu v horní výztuži překladu tak došlo k 10% snížení ceny. Výrobce přitom deklaruje dostatečnou nosnost a požární odolnost R120 (tzn. že při působení požáru je překlad nosný nejméně 120 min.).

Technické údaje
Hmotnost: 38 kg / m
Rozměry: 238 mm výška, 70 mm šířka, 1000 mm3500 mm délka
Cena: od 185 Kč (bez DPH)
Balení: 20 ks v paketě

Nosný překlad HELUZ 23,8 jednostranný vyrábí cihelna v Dolním Bukovsku od prosince loňského roku a dodává se také na slovenský a polský trh.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.